Dva sata vrhunske glazbe: Andrea Bocelli oduševio zagrebačku publiku

FOTO: Luka Pilipović

Dva sata vrhunske glazbe u izvedbi Andrea Bocellija, Ivane Vanne Vrdoljak, Zagrebačke filharmonije i Akademskog zbora ”Ivan Goran Kovačić” nadmašila su očekivanja publike

Glazbenik međunarodnog glasa Andrea Bocelli, sinoćnjim nastupom u zagrebačkoj Areni, četvrti je put hrvatskoj publii pokazao zašto je jedan od najuspješnijih tenora svih vremena.

FOTO: Luka Pilipović

Slavni talijanski pjevač, za čiji se koncert u Areni tražila karta više, oduševio je prisutne izvedbama najpoznatijih opernih arija te svojim najvećim hitovima kao što su O sole mioCanto della terra te brojnim drugima. Nastup su upotpunili glazbena pop diva Ivana Vrdoljak Vanna koje je otpjevala duet s Andreom Bocelliem, pjesmu Canto della terra te solo L’appuntamento. Vanna je tako zagrebačkoj publici još jednom pokazala svoje vrsne glasovne sposobnosti. Na stageu su se pridružili i Zagrebačka filharmonija pod vodstvom sjajnog dirigenta Marcella Rota te Akademski zbor ”Ivan Goran Kovačić” koji su bili vrsna glazbena pratnja bezvremenskim vokalima. Uz najavljene goste, publiku je iznenadio i jedan od najpoznatijih talijanskih vokala te legenda talijanske glazbe, Albano.

’Zahvalio bih prvenstveno publici koja je prepoznala ovaj vrhunski kulturni događaj i došla u tolikom broju, potom Vanni koja je publiku ostavila bez teksta, a potom i svom teamu koji je vrijedno radio sve ove mjesece kako bismo uspjeli realizirati ovako značajan koncert i organizirati ga na tako visokom nivou. Prepuna zagrebačka Arena dokaz nam je da radimo dobar posao stoga bih najavio i koncerte koji su pred nama Andre Rieua 19. svibnja i vrhunskog violinista Davida Garreta 13.10.’’ – izjavio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Iako je odlično raspoloženje bilo očekivano danima prije dolaska slavnog pjevača, sinoćnji nastup još jednom je potvrdio da je Andrea Bocelli među najboljim muškim izvođačima. Prepuna zagrebačka Arena tome je najbolji svjedok.

FOTO: Luka Pilipović


Komentari