Duhovita ‘kritika’ pjevaču: ‘Thompsone, kada si pisao ‘Lijepa li si’ napravio si jednu grešku. Molim da je ispraviš’

Šizofrenu situaciju koja je u zemlji nastala radi Thompsonove vožnje u ‘vatrenom’ ZET autobusu, na svome je Facebook profilu komentirala Ivana Benko (Greta Gardner), magistra povijesti i najpoznatiji hrvatski pin up model. Naime, ovoj pametnoj i lijepoj Međimurki koja, za razliku od mnogih u ovoj zemlji, posjeduje i smisao za humor, zasmetalo je što je Marko Perković Thompson u svojoj poznatoj pjesmi ‘Lijepa li si’, propustio spomenuti njeno voljeno Međimurje.

U pjesmi se nabrajaju mnoge hrvatske regije, a Slavonija, Dalmacija i Herceg Bosna (koja tehnički i nije u teritoriju Lijepe naše, ali nećemo cjepidlačiti), spominju se i u refrenu. A od Međimurja, ni traga ni glasa.

“Jesam samo ja jedina primijetila, ali Thompson u “Lijepa li si” uopće ne spominje Međimurje ili je on isto jedan od onih kojima je Zagorje isto kao i Međimurje? Kao pravi Hrvat morao bi savršeno znati povijest i geografiju Hrvatske. Pa eto, Thompsone, molim te napravi novu verziju pjesme jer je awkwaaaard”, napisala je na svom Facebooku Greta, a njeni Međimurci spremno su prihvatili šalu.

“Stih bi trebao ići: Međimurje, polje moje, jedan krumpir a nas dvoje”, napisao je netko u komentarima.

Drugi je dodao da se treba spomenuti i Zagreb stihovima ‘oj Zagrebe ‘ko te jebe’ ili ‘Herceg Bosno, Zagreb ponosno’.

Najduhovitiji je bio komentator koji je napomenuo kako bi se u novu verziju pjesme ‘Lijepa li si’ trebala dodati i Irska uz stih:

“Zdravo Irska, mladima si bliska!”

Ivana je u drugoj objavi pokrenula i anketu u kojoj se 80% glasača izjasnilo kako su za to da Thompson napravi novu verziju s Međimurjem. A javili su se i žitelji drugih regija koje u originalu nisu spomenute.

Kako sada stvari stoje, Thompson će, poput Metallice koja ima hitove ‘Unforgiven’ i ‘Unforgiven 2’ , morati napisati pjesmu ‘Lijepa li si 2’ u kojoj će biti spomenuto Međimurje, Kvarner, Prigorje, Podravina, Gorski kotar, Srijem, Dolina Neretve i svi ostali dijelovi Hrvatske koji nisu spomenuti o originalu. Jedva čekamo da ju čujemo!

U društvu prijateljice, slikarice i umjetnice Ive Habus dočekala je Vatrene na trgu.

Autorica: Mia Mitrović


Komentari