Drugačiji pogled na Vukovar: U Zagrebu predstavljena knjiga ‘Svjetlosna godina’

NLP Coach i motivator Mara Majstorović, predstavila je svoju prvu knjigu zagrebačkoj publici. “Svjetlosna godina” autobiografsko je prozno djelo o Vukovaru iz jedne drugačije perspektive.

Promociji knjige doprinijele su i psihoanalitičarka i spisateljica Daniella Kordić te prof. filozofije i komparativne književnosti Nada Veseli.

“Knjiga je nastala s vizijom bolje budućnost i namjerom da se Vukovar više nikada, nikome ne ponovi. U nju je utkano moje životno, duhovno i iskustveno znanje kako razmišljati u nevolji te mi je za pažljivo sažimanje misli i emocija trebalo gotovo četiri godine. Iznimno sam zadovoljna reakcijama onih koji su knjigu već pročitali, jer poziva na promišljanje. Naime, za odmak od prošlosti doista je potrebno izaći iz vakuuma teških emocija i svega onoga što smo osjećali tih ratnih godina, kako bi ugledali mogućnosti i svijetlu točku budućnosti”, izjavila je na predstavljanju Mara Majstorović.

Dio prihoda od kupnje knjige doniran je udruzi “Samo Pozitivno” u fond za organizaciju manifestacije “Znanost za mlade u Vukovaru” i stipendiranje darovitih učenika, što je korak prema vraćanju života i radosti u taj predivan grad, čemu svi trebamo težiti.


Komentari