‘Drago nam je da smo mi pokusni kunići’ U Tvornici kulture se večeras održava koncert, evo čega se sve publika mora pridržavati

Foto: Pixabay/ Ilutracija

Od pandemije koronavirusa prošlo je više od godinu dana, a nakon strogog lockdowna u proljeće, te još jednog “jesenskog zatvaranja” u 2020. godini, čini se da Hrvatska konačno dolazi do rješenja kako građanima omogućiti da se opušteno zabave uz omiljeni bend. Iako uz niz mjera, održavanje koncerta vesela je vijest za one kojima izlasci itekako nedostaju.

Uz dozvolu Stožera, večeras će publika imati prilike uživati na koncertu u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Svoje hitove pred ne tako brojnom publikom izvest će dubrovačka grupa Silente.

U Tvornicu inače stane oko dvije tisuće ljudi, no zbog epidemioloških mjera bit će ih tek 190. Publika će morati sjediti na preporučenom razmaku, a obavezne su i maske. Na ulazu će se mjeriti temperatura te će se evidentirati svaki posjetitelj. Sve će se odvijati pod budnim okom redarske službe, a publika neće moći popiti ni piće, jer šankovi neće raditi. Koncert će završiti do 22 sata. Niz epidemioloških uvjeta velika su novost za organizatore koncerata, no ipak bolje “išta nego ništa”.

“Ja bih rekao da je ovo jedan korak prema normalizaciji i to je ono što mi svi želimo. Želimo da se koncerti vrate u punoj snazi”, kazao je organizator koncerta Sanjin Đukić za RTL.

“Znamo da je ovo sve neobično, ali morat ćemo ekstra paziti jer je ovo na neki način eksperiment i pokazna vježba jer ako ovo sve skupa dobro prođe, moći ćemo ovaj princip primijeniti na sljedeće koncerte”, objašnjava.

Pjevač grupe Silente Sani Karamehmedović ne krije sreću što se koncert uspio organizirati.

“Nama ovaj koncert znači baš puno. Mi živimo za ovo! Stvarno super što su organizatori ovo uspjeli organizirati. Drago nam je da smo mi pokusni kunići“, rekao je Karamehmedović.


Komentari