DOZNAJEMO! Nakon 15 godina koncert Zaklade ‘Ana Rukavina’ neće biti u centru Zagreba

FOTO: Pixsell

Humanitarni božićni koncert ‘Želim život’ Zaklade Ana Rukavina koji se na Trgu bana Josipa Jelačića održavao zadnjih 14 godina i uveseljavao građane, ali i pomogao Zakladi u radu ove se godine neće održati.

Zagrepčani tako ovog prosinca neće pjevati u centru Zagreba, a sve detalje nam je iz Zaklade potvrdila Marija Stapar Zrile.

“Zbog epidemiološke situacije u državi neće biti fizičkog koncerta na Trgu, Zaklada Ana Rukavina i Nova TV pripremaju uzbudljiv blagdanski program za sve gledatelje koji će se emitirati putem online platformi Nove TV i Zaklade Ana Rukavina”, govore nam iz Zaklade.

Dodaju kako su zajedno s partnerima donijeli odluku da je ove godine najvažnije da sve bude u skladu s glavnom porukom projekta “Želim život”.

Ističu kako je bitno da čuvamo zdravlje jedni drugih te da se radujemo novom izazovu i vjerujemo da ćemo dogodine zajedno plesati i pjevati na Trgu bana Josipa Jelačića, a ove godine iz topline vlastitog doma uz pomoć tehnologije koja nam olakšava epidemiološku situaciju.

Iako koncerta neće biti uživo humanitarna akcija je spremna. Glavni je cilj akcije osigurati sredstva za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

“Aktiviranjem humanitarnog broja 060 9000 koji je omogućio Hrvatski telekom od 1. prosinca građani će tijekom cijelog prosinca moći donirati 5.00 kuna (plus PDV) te uoči blagdana podržati ovu hvalevrijednu akciju. Humanitarna akcija će kulminirati u četvrtak, 17. prosinca, kada će se po prvi put od osnutka Zaklade Ana Rukavina, tradicionalni božićni koncert Želim život Zaklade Ana Rukavina i Zakladinog partnera Nove TV održati online”, rekli su nam iz Zaklade.

Zakladu Ana Rukavina iznjedrila je akcija nabavke skupih lijekova i eventualnog liječenja u SAD-u 29-godišnje novinarke Ane Rukavine i kao želja da se pomogne oboljelim od leukemije. Telefoni su neprestano zvonili, a Hrvatska će, nadamo se i ove godine pokazati veliko srce.

Komentari