DOMAĆI TENOR SVJETSKOG GLASA! Festival klasične glazbe oduševio subotnjim programom, evo što nas čeka u nastavku

Foto: Šime Modrić

Vrhunski domaći i strani glazbenici zabavljati će publiku 47. Samoborske glazbene jeseni sve do 2. listopada, a nakon sjajnog otvorenja festivala u petak, druga večer u subotu također nije nikoga razočarala.

Tako je ovacije publike osvojio Krešimir Špicer, tenor svjetskog glasa (rođen u Slavonskom Brodu, danas živi u Parizu), uz pratnju Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije kojim je dirigirao Tomislav Fačini.

Krešimir Špicer, Foto: Šime Modrić

Upravo je Špicer zaslužan za program koncipiran kao presjek kroz povijest nekih od najslavnijih opera, kao što su one Josepha Haydna (Iznenadni susret, Paladin Orlando), Antonija Salierija (Trofonijeva spilja), Wolfganga Amadeusa Mozarta (Idomeneo), Carla Marie von Webera (Strijelac vilenjak), Felixa Mendelssohna (Hebridi) i Richarda Wagnera (Parsifal).

Foto: Šime Modrić

Program se nastavlja i u nedjelju kada 47. Samoborske glazbene jeseni imaju spreman program u Župnoj crkvi sv. Anastazije, s početkom u 20 sati.

Grupa mladih glazbenika, Kian Soltani & Friends (Soltani na violončalu, Petrit Çeku na gitari, Marc Bouchkov na violini, Alexey Stychkin na violini i Sindy Mohamed na violi), a izvesti će dijela  djela Boccherini (Kvintet za gitaru i gudački kvartet u D-duru, G. 448, Fandango) i Castelnuovo-Tedesco (Kvintet za gitaru i gudače, op. 143).

Užitak za uši s dozom kompetitivnosti donijeti će u ponedjeljak 19. međunarodno natjecanje mladih glazbenika „Ferdo Livadić“.

Festival će sveukupno donijeti 15 koncerata, kao i 11. međunarodno skladateljsko natjecanje New Note.


Komentari