Događaj koji oživi srce Zagreba očekuje nas i u zimskom izdanju! Ne propustite bogat glazbeni program

Photo: Projekt Ilica
Kompleksne okolnosti pandemije, potresa i elementarnih nepogoda u Zagrebu i nadalje su izuzetno prisutne. Slijedom toga svaki događaj, naravno organiziran u skladu s epidemiološkim mjerama, razveseli Zagrepčane.
Jedan od njih svakako je Projekt Ilica, koji će na veselje mnogih doživjeti i zimsko izdanje. Riječ je o projektu čiji je cilj osmisliti nove modele upotrebne uloge trenutno zapuštenih i nekorištenih prostora u Ilici, te iznova osmisliti ulogu glavne gradske ulice.
“Bitno nam je afirmirati solidarnost, suosjećanje, međusobnu brižnost i aktivnost građana u ovim anksioznim vremenima, te osvijestiti važnost javnog i socijalnog prostora. Ali i pružiti ohrabrenje u svim mjenama, jer mi zajedno činimo grad. Umjetnost voli građane“, objasnili su organizatori projekta.
Kao i dosada, glavni partneri projekta su Gavella, Akademija likovnih umjetnosti i Hrvatsko Društvo Likovnih Umjetnika, koje će se uključiti programom Performing Ilica.
U prosincu će svoje radove, proizvode, kreacije, umjetnine i sve moguće kreativne uratke predstaviti velik broj izlagača, pa će tako svatko moći pronaći nešto za sebe i uživati u ponudi. Sadržajan i raznolik glazbeni program obogatit će i vrhunski izvođači jazz glazbe.
Događaj će se održati 20. prosinca, a detaljan plan programa pronađite ovdje.


Komentari