Dobro došli, izvolite: Obrtničko učilište Zagreb provodi osposobljavanje za konobare i slastičare

Ilustracija: Pixabay

Nezaposlenost u Hrvatskoj, osobito pripadnika ranjivih dobnih skupina – mlađih od 25 godina, starijih od 54 godine i osoba s invaliditetom, u stalnom je porastu, a sve ih više odlazi u inozemstvo u potrazi za poslom i sigurnijom budućnosti. Obrtničko učilište Zagreb – ustanova za obrazovanje odraslih, u okviru projekta „Dobro došli, izvolite“, organizira i provodi besplatno osposobljavanje za konobare i slastičare, zanimanja koja su jako tražena i cijenjena na tržištu rada pa je njihova mogućnost zapošljavanja iznimno velika.

Osposobljavanje je u potpunosti financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda te je za sve nezaposlene polaznike besplatno. Posebno je atraktivno jer veći dio osposobljavanja (70 posto) čini praktična nastava. Za konobare će se praksa održavati u Pivnici Medvedgrad (Ilica 49, Zagreb), za slastičare u zadruzi PESLA (Sisačka cesta 18a, Novi Zagreb), dok će se teoretski dio programa provoditi u samom Obrtničkom učilištu. Na ovaj način se kroz samo osposobljavanje stječe i vrlo vrijedno radno iskustvo i znanje u struci.

Prednost kod prijave za osposobljavanje za konobare imaju nezaposlene osobe do 25 godina, dok prednost kod prijave za slastičare imaju osobe starije od 54 godine te osobe s invaliditetom.

Svi zainteresirani koji ispunjavaju navedene uvjete mogu se prijaviti u Obrtničkom učilištu, na adresi Ilica 49/1, na e-mail: [email protected] ili broj telefona: 01 482 60 12. Više informacija o programu možete saznati na internetskim stranicama Obrtničkog učilišta Zagreb.

Sadržaj ovog oglasa isključiva je odgovornost Obrtničkog učilišta Zagreb.


Komentari