Dobre vijesti za sve ljubitelje piva: Zagreb dobiva novo mjesto koje će posluživati vrhunske belgijske vrste

Iako je Belgija mala zemlja, nije tajna da se može pohvaliti nekim od najboljih svjetskih piva. Dugogodišnja tradicija proizvodnje i gotovo 1500 vrsta koje potječu iz ove pivske prijestolnice dovoljno govori o kraljevskom statusu koji Belgija ima u svijetu piva. 

Dobra vijest za zagrebačke pivoljupce – pub Le Petit Belge otvorio je svoja vrata na Trgu Dražena Petrovića i donio dašak Belgije u centar Zagreba. Uz savjet glavnih i odgovornih za otvaranje puba, Mladena Iviša i Ivana Markovića, iz ponude možete odabrati neku od 40ak vrsti najboljih belgijskih piva koje je i UNESCO prepoznao kao nematerijalnu svjetsku baštinu.

Kao pivo kuće dečki su odabrali La Chouffe, nefiltrirano blond pivo, gorkasto voćnog okusa s mirisnom notom korijandera te laganim okusom hmelja. Patuljak s etikete inspirirao je i zaštitni znak ovog novootvorenog puba, a standardna ponuda Malog Belgijanca obuhvaća širok izbor najboljih belgijskih piva – Orval, Chimay, Delirium Tremens, Lindemans, Trappistes Rochefort… Osim svjetski renomiranih piva, od domaćih možete naručiti Houblon, Zeppelin i PriMarius.

Iako je iskusnim pivskim znalcima ovo dovoljna pozivnica da navrate, Le Petit Belge ovog vikenda priprema retrogradni party otvorenja za one, još uvijek, skeptične. U subotu, 06.06. od 19 sati prepustite se autentičnoj belgijskoj atmosferi, otkrijte kako se u Belgiji služe vrhunska svjetska piva i isprobajte tradicionalne zalogaje koje ekskluzivno za Le Petit Belge potpisuje nevjerojatno talentirani chef Igor Gudac. Da baš ništa ne bude prepušteno slučaju, na otvorenju će vas zabavljati izvanredni dubrovački duo Lingua Franca, Pero Bender na gitari i Nastasja Palčok na violončelu, izvedbama originalnih rock obrada najvećih svjetskih klasika, gypsy jazza, bluesa i sevdaha.  


Komentari

loading...
-->