Do kraja listopada uživajte u filmskim poslasticama u MSU: Evo koji su sve naslovi na popisu

Muzej suvemene umjetnosti (Foto: MSU)

Ako nemate ideju kamo u izlazak, imam savršen prijedlog za vas! U kinu Muzeja suvremenih umjetnosti do 31. listopada prikazuju se brojni popularni filmovi. Od romantične drame pa sve do putopisnog dokumentarca, izbor je zaista šarolik. U nastavku donosimo raspored projekcija za ovaj tjedan:

Srijeda, 19.30 sati: “Još jedna runda”(Another Round)

Humorna drama, 117′, Danska, Švedska, Nizozemska, 2020., redatelj: Thomas Vinterberg

Martin i njegovo troje prijatelja, svi srednjoškolski učitelji kreću u eksperimentiranje konstantne opijenosti kroz radni dan. Početni rezultati su pozitivni, a mali profesorski projekt uskoro će prerasti u akademsku nauku. Njihovi satovi u školama kao i njihovi rezultati nastavljaju se popravljati i skupina prijatelja se ponovno osjeća živima! Međutim, kako vrijeme prolazi nekima će stvari ići nabolje, ali drugi će posrnuti. Uskoro će postati kristalno jasno da, premda je alkohol odgovoran za neke vrhunske rezultate u prošlosti, određena djela pod njegovim utjecajem nose strašne posljedice.

Četvrtak, 19.30 sati: “Okus gladi” (Smagen af sult)

Romantična drama, 104′, redatelj: Christoffer Boe

Maggie i Carsten vode novi, renomirani restoran na gastronomskoj sceni Danske. Ona je antropologinja specijalizirana za hranu te stvara nevjerojatnu atmosferu u restoranu. On je proslavljeni kuhar koji stvara magiju u kuhinji. Zajedno, čine nepobjedivi par. Vole se, imaju dvoje prekrasne djece i vlasnici su jednog od najpopularnijih prehrambenih hramova u Kopenhagenu. Žele sve i imaju sve, osim prestižne Michelin zvjezdice koju tek trebaju dobiti, i za taj cilj par je spreman žrtvovati sve. U neumornom lovu na ultimativno priznanje zaboravili su da je najbolji obrok u životu onaj koji dijele zajedno.

Petak, 19.30 sati: “Supernova”

Romantična drama, 95′, Velika Britanija, redatelj: Harry Macqueen

Sam i Tusker skupa su proveli dvadeset godina i još uvijek su ludo zaljubljeni. Ali u dvije godine otkad je Tuskeru dijagnosticirana progresivna bolest demencije, njihovi životi su se morali promijeniti. Kako jesen dolazi, njih dvojica planiraju zajedničko putovanje dok je Tusker još u mogućnosti putovati, a sve kako bi se ponovno susreli sa svojim prijateljima i članovima obitelji te posjetili mjesta zajedničke prošlosti. Kako putovanje odmiče, njihove individualne ideje o budućnosti dolaze u sukob. Tajne će se otkriti, privatni planovi uzdrmati, a njihova ljubav bit će stavljena na kušnju.

Raspored svih projekcija možete pronaći ovdje.

Ulaznice možete kupiti na 3 načina; online po 25 kuna (najkasnije 2 sata prije početka filma), na recepciji MSU: utorak – petak od 11.00 do 19.00, subota i nedjelja od 11.00 do 18.00 i sve do početka projekcije (25 kuna; učenici, studenti i umirovljenici: 15 kuna – popust samo pri kupnji u MSU) ili ovdje po cijeni od 25 kuna.

Rad kina odvija se u novoj, maloj dvorani izvedenoj u izložbenom muzejskom prostoru na prvom katu MSU-a.


Komentari