DAN PUN SMIJEHA U BORONGAJU: Ulice će preplaviti cirkusanti, sve je spremno za KUF!

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Nakon Sopota, Vrbika i Mažuranca, Kulturan umjetnički festival (KUF) dolazi i u Borongaj.

Zamišljen kao festival koji putuje po kvartovima donoseći sa sobom uličnu izvedbenu umjetnost, cirkus i glazbu – KUF i ove godine obilazi kvartove Zagreba pod sloganom:
Najveći show na svijetu pod vašim balkonom!!!, a na Šetalište Vesne Parun dovode uličnu izvedbenu poeziju u obliku 4 nove predstave lokalnih uličnih umjetnika i umjetnica: Los Flacos, El Cric, Šašavo Šalabajzanje, Đon Kesten, te jedan divni glazbeno zaljubljeni par vrlo zvučnog imena: Cura i Dečko.

Tako su u nedjelju u 18 sati na rasporedu Antuntun: Klaun Ludek, a sat vremena kasnije i Cirkultura: Đon Kesten.

Đon Kesten je klaun, ekvilibrist, žongler, lakrdijaš, konstruktor, majstor, šeprtlja, poeta, ali i harambaša. Ipak, publika ga simpatizira zbog njegove dječačke nevine ludosti, a svoje gledatelje impresionira vještinom manipulacije kristalnim kuglama da bi ih već u slijedećem trenutku zaprepastio žongliranjem sabljama. U svakom trenutku je sposoban postati zavodnik, šarmer, luda, vražićak, ali i simpatičan prijatelj, govore iz KUF-a.

Ovaj show je specifičan i zbog toga jer Đon Kesten izvodi vratolomije na cirkuskom rekvizitu rola bola što gledatelje ostavlja bez daha. Slažući daske i cijevi, on balansira na visini pri tom žonglirajući vatrenim bakljama. Provlači se kroz ringove i izvodi mnoge trikove te tako vješto manipulira publikom. Artističkim točkama i interakcijom s voljenim gledateljima popraćenom bujicom smijeha, u njega vas uvlači pravi majstor ulične zabave. Izvlači svakom prolazniku osmijeh ili čuđenje na lice i svi jednostavno progledaju njegovim kestenovskim očima. U ulozi Đon Kestena je Matija Vuletić. 

S druge strane, Zoran Vukić dolazi u liku Klauna Ludeka, a on je poznat po svojoj osebujnosti, ali i uključivanju publike u predstavu punu smijeha, radosti i ludosti. Bit će tu uspona i padova, ali i transformacija osjećaja i žongliranja.

Kulturan Ulični Festival organizira Cirkorama uz nezaobilaznu suradnju lokalnih cirkuskih umjetnika i uličnih bendova, a podržan je od strane Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, Turističke zajednice Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova.


Komentari