DAN DVORANE LISINSKI: Očekuje vas pravi blagdanski koncert, donosimo sve detalje

U srijedu 29. prosinca u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Lisinski održat će se tradicionalno obilježavanje Dana Dvorane u sklopu kojeg će nastupiti Tomislav Mužek i Trio te Zagrebački kvartet saksofona.

Nakon što je prošle godine proslavu Dana dvorane spriječio potres, dogodivši se upravo na Dan Dvorane, ove godine manifestacija proslave svečanog otvorenja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog 29. prosinca 1973. godine se nastavlja. Parlami d’amore Mariù, Chitarra Romana, Smile, Over the rainbow, hrvatske božićne pjesme… čarobnu glazbenu kocku vedrine izvest će Tomislav Mužek, Trio i Zagrebački kvartet saksofona.

Tomislav Mužek jedan je od najpoznatijih i najuglednijih tenora današnje europske i svjetske operne scene. Tražen je i kao profinjeni koncertni pjevač, ali i karizmatični tumač Lieda, koji nastupa na glasovitim pozornicama svijeta i na najuglednijim europskim glazbenim festivalima. Njegova briljantna vokalna tehnika i prirodna, bogomdana ljepota glasa ubrzo su mu otvorili vrata najvećih svjetskih opernih scena, a njegove blistave izvedbe poznatih tenorskih uloga u antologijskim operama donijele su mu zvjezdani status među poklonicima i znalcima operne umjetnosti, kao i panegirike glazbene kritike, diljem svijeta, piše portal Kultura u Zagrebu.

Godine 2017. nastao je sastav Mužek&Trio, u kojem je Tomislav Mužek okupio vrhunske glazbenike domaće jazz i pop-rock scene, (multi)instrumentaliste, majstore glazbenoga zanata kako bi, prema vlastitim riječima, ostvario želju da pjeva „pjesme koje voli slušati, ali profesionalno ih nikad nije imao priliku pjevati“. Miroslav Lesić je gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj, Tomislav Modrić je pijanist, profesor glasovira, producent, skladatelj i aranžer, a Mladen Kosovec je harmonikaš i klarinetist, član poznatog crossover ansambla Tango Appassionato. Na koncertu će se triu kao gost pridružiti vrsni kontrabasist Ivan Gazibara. Zagrebački kvartet saksofona, koji od 1989. godine djeluje u sastavu: Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović i Matjaž Drevenšek, hvaljeni je i višestruko nagrađivani kvartet koji čine tri profesora s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu te profesor s Akademije za glazbu Sveučilišta u Ljubljani.Uz većinu klasičnog repertoara, Kvartet izvodi i aranžira skladbe drugih glazbenih stilova, a tako i jazz-standarde I. Berlina, D. Ellingtona, G. Gershwina, D. Gillespieja i drugih te je praizveo više od 50 djela hrvatskih, slovenskih i drugih skladatelja. Za svoj je glazbeni i diskografski rad Kvartet primio desetak nagrada Porin te brojne druge nagrade i priznanja u Hrvatskoj.


Komentari