CIRKOBALKANA Međunarodni festival suvremenog cirkusa vraća se u Zagreb, evo što vas sve očekuje

Foto: PR

CIRKOBALKANA, jedinstveni međunarodni Festival suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru vraća se u Zagreb od 27. svibnja do 5. lipnja 2022. Ove godine festival obilježava deset godina postojanja i taj jubilarni rođendan koriste kako bi publici poklonili jedinstveno iskustvo suvremenog cirkusa. Kroz deset dana bit će odigrano deset predstava cirkuskih umjetnika iz cijele Europe i regije, a popratni program obogatit će cijelu atmosferu i značaj ove zanimljive izvedbene manifestacije.

Cirkobalkana, najveći festival suvremenog cirkusa u Hrvatskoj, svojim desetodnevnim programom, više nego ikad, želi svojoj publici ponuditi najljepšu raznolikost suvremenog cirkusa te ih na taj način inspirirati, nasmijati, začuditi! Uz zanimljiv izvedbeni program, festival nudi dodatan bogat program: edukacije profesionalaca i djece, panel na temu cirkusa, rezidencijalni program, Open stage (nastup umjetnika koji se prijave i nastupe sa svojom točkom tu cabaretsku večer), tematske izložbe, kviz znanja i naravno kvalitetan glazbeni program uz cjelodnevne vikend aktivnosti.

Foto: PR

Programi se odvijaju na sljedećim lokacijama: u Cirkuskom šatoru CirkoBalkana u dvorištu Pogona Jedinstvo (Trnjanski nasip bb), u Pogonu Jedinstvo – velika dvorana (Trnjanski nasip bb), na Trgu Josipa Jurja Strossmayera te na Savskom nasipu.

CIRKOBALKANA je festival koji nastaje iz potrebe da se na našem području formira kvalitetna cirkuska platforma koja služi za razmjenu, prijenos znanja i profesionalizaciju cirkuskih umjetnika u regiji. Festival je nastao 2013 godine kao suradnja tri udruge iz Europe: Cirkusfere iz Srbije, Cirkorame iz Hrvatske te Cirk` Oblique iz Francuske.

Foto: PR

Sve dodatne informacije i detalje o predstavama potražite na www.cirkobalkana.org ili na društvenim mrežama Cirkorame i CirkoBalkane, a karte nabavite putem https://stereoticket.com/

Foto: PR

Ne propustite 10 dana cirkusa koji mijenja stvarnost u bolju realnost, prikazujući nesvakidašnje ideje i nenadmašna ljudska postignuća. Festival koji otvara čula, povezuje publiku i umjetnike, izaziva smijeh, čuđenje, pokoju suzu a istovremeno i divljenje!

Cirkobalkana (Foto: PR)

 


Komentari