Centar oblikovanje svakodnevice organizira dvodnevnu radionicu za građane treće dobi

press

Centar oblikovanja svakodnevice poziva sve zainteresirane građane Zagreba u dobi od 54 godina i više da se priključe uzbudljivoj dvodnevnoj radionici Jelene Bračun i Alme Trtovac “Zagreb Before&After” (Zagreb prije i poslije), koja će se održati 23. i 24. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt.

Ciljevi radionice su osvijestiti polaznike o promjenama u javnom prostoru grada, prenijeti njihova sjećanja putem plakata te steći nove vještine rada na računalu. Polaznici se prije radionice pozivaju da donesu stare fotografije na kojima se vide dijelovi grada.

Dvodnevna radionica

Prvi dan radionice polaznici s voditeljicama istražuju odabrane kvartove, njihovu povijest, urbanizam i arhitekturu. Odabiru fotografije koje su im najzanimljivije, na kojima će temeljiti daljnji rad. Odlaze na terensku nastavu na kojoj snimaju fotografije sadašnjeg stanja.

Drugi dan prikupljene vizualne materijale organiziraju i digitaliziraju, te nakon kratke PowerPoint prezentacije s uputama započinju rad na računalu u parovima. Uče raditi u jednostavnom i besplatnom programu (Gimp) za editiranje fotografija u kojem će oblikovati svoj plakat. Realiziraju narativni, fotomontažni plakat koji na kraju radionice printaju.

Možete se prijaviti putem linka: https://oblikovanjesvakodnevice.com/radionica/7


Komentari