Brucošijada FER-a: Objavljeni sastavi koji će nastupati na najvećem studenskom događaju u Zagrebu

Brucošijada Fakulteta elektrotehnike i računarstva najveći je studentski događaj koji je već odavno prerastao okvire obične brucošijade, a 09. 11. nas očekuje novo izdanje ovog mini festivala.

Prvim objavljenim izvođačima, odnosno Sajsi MC, Full Ferryju te bendovima Brkovi, Zoster, Trophy Jump i Terminator na hodnicima FER-a pridružuju se predstavnici regionalne alternativne scene Svemirko, Porto Morto, Koala Voice, Igralom i Mnogi Drugi.

Eklektična skupina zvana Svemirko nameće se kao jedna od najinteresantnijih pojava suvremene pop glazbe Balkana. U jednom trenutku emo-macho, u drugom avangardan, a u trećem sasvim normalan, recept je koji njegove nastupe uživo čini nezaboravnima.

Porto Morto zagrebački je bend oformljen unutar JeboTon kolektiva 2011. godine, od kada aktivno svira na festivalima i u klubovima Hrvatske i regije. Specifičnim glazbeno-vizualnim izrazom odbija žanrovske podjele, a publika ga dočekuje kao pozitivno osvježenje na sceni.

Slovenski Koala Voice svojom velikom mješavinom indie-punk, pop i disco zvuka već više od četiri godine osvaja publiku od Liverpoola, Moskve, preko Zagreba, pa sve do Skopja, Varšave i Tallina.

Zvuk i groove niške skupine Igralom od samog su početka primarno usmjereni glazbi Zapadne Afrike, odnosno pustinjskom bluesu iz Sahare, a prisutan je i ogroman utjecaj rock‘n’rolla i alternative, posebice novog vala.

Zagrebački Mnogi Drugi, upravo suprotno svom imenu, nisu kao mnogi drugi – sviraju mješavinu svega, a taj žanr nazivaju ctrl_alt_rock_pop_del. Vođeni motom „ozbiljni u svojoj neozbiljnosti“, svojim pjesmama punim glazbenih minijatura i naoko jednostavnim tekstovima pomiču postavljene granice i ubrizgavaju injekciju plesa i euforije, a ponekad mistike i melankolije.

Regularne karte po cijeni od 70 kn mogu se nabaviti od ponedjeljka, 7. 10. u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark, a od srijede, 9. 10. i u KSET-u. Brucoši FER-a kartu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u od uz predočenje e-indexa.


Komentari