BESPLATAN PROGRAM ‘ZDRAVA DJECA’: Ova udruga nesebično pomaže svima od tri do 19 godina

Foto: Pixabay/Ilustracija

Ako ste roditelj djeteta koje pokazuje probleme u ponašanju, ove će vas informacije zanimati. Udruga Međunarodni institut prirodnog zdravlja (MIPZ) upisuje nove polaznike na besplatan program ‘Zdrava djeca’.

Program je namijenjen za djecu i mlade od tri do 19 godina s problemima hiperaktivnosti, slabe koncentracije, agresije, ljutnje, bijesnih ispada, ovisnosti o kompjutorskim igricama, anksioznosti, strahova, depresije, zatvorenosti, niskog samopouzdanja te ostalih psihofizičkih poteškoća.

Osim programa u prostoru udruge, tretmani relaksacije i terapijskih razgovora dostupni su i online putem video poziva. U programu se koristi prirodna metoda koja se sastoji od relaksacije – tehnike dubokog disanja, terapijskih razgovora, edukacije, savjetovanja, refleksoterapije, akupresurnih masaža glave i leđa, specifičnih vježbi te radionica i igraonica.

Ukoliko vaše dijete ima neki od navedenih ili sličnih problema ili ste uočili novonastale poteškoće zbog pandemije i potresa, obratite se njihovom stručnom timu.


Dogovorite info razgovor na 01/5620-108, 098/947-0533 ili na [email protected] Pomozite svom djetetu da na prirodan način ukloni probleme, omogućite mu zdravo i sretno djetinjstvo, poručuju iz ove udruge.

Inače, bitno je naglasiti da je program besplatan. Međunarodni Institut Prirodnog Zdravlja je neprofitna, nevladina organizacija usmjerena unapređenju i poboljšanju kvalitete života i zdravlja djece i mladih s psihofizičkim poteškoćama, rješavanju i prevenciji zdravstvenih poteškoća te neprihvatljivog ponašanja djece i mladih u društvu.

S obzirom na dosadašnji uspjeh njihovih programa za djecu i mlade, koji su za polaznike besplatni, odlučili su ponovno pružiti priliku zainteresiranim dobrotvorima da sudjeluju u financiranju programa, namijenjenih jednoj od najslabijih skupina u našem društvu. Do sada, zahvaljujući pomoći dobrotvornih osoba, uspjeli su pomoći mnogobrojnoj djeci i mladima sa zdravstvenim poteškoćama i poremećajima u ponašanju.

U programu koriste isključivo prirodne metode: relaksacijske tehnike, specifične vježbe, akupresuru, refleksoterapiju, edukaciju o zdravom načinu života te terapijske razgovore (savjetovanja). Stručni suradnici i terapeuti educirani su od stručnih liječnika Tradicionalne kineske medicine.

Stručnjaci upozoravaju da će zbog COVID-19 pandemije, karantene i učestalijih potresa doći do povrata i porasta postojećih problema mentalnog i fizičkog zdravlja te pojave novih slučajeva što se već vidi iz mnogobrojnih upita zabrinutih roditelja. Djeca i mladi zbog karantene i socijalne distanciranosti postaju još više ovisna o društvenim mrežama koje stvaraju lažnu sliku stvarnog života te kompjutorskim i video igricama koje povećavaju agresiju, hiperaktivnost i otpor. Cjelokupna situacija dodatno negativno utječe na anksioznu i depresivnu, te na djecu sa postojećim fizičkim zdravstvenim problemima .

Komentari