BABINAK, DJ-EVI I MLADI UMJETNICI: Ljeto na Savi trajat će sve do listopada! Donosimo detalje programa

Green River Fest (Foto: Green River Festival)

Ljeto se uz bogati program opet vraća na Savu. Naime, u srijedu, kod Hendrixovog mosta počinje Green River Fest i trajat će sve do 2. listopada.

Želja organizatora, udruge Priroda za sve, je vratiti život na rijeku te su inspiraciju pronašli u savskom kupalištu i sunčalištu. Tako posjetitelje očekuje solarna plaža sa solarnim tuševima i ležaljkama te pregršt glazbenih poslastica i radionica.

Festival otvara grupa Stampedo, a iste večeri nastupit će i DJ Fuki iz nekadašnjeg kluba Jabuka.

Srijedom će se održavati “Babinjak 21. stoljeća”, odnosno ženski kružok, na kojem će posjetitelji imati prilike čuti mnoge inspirativne i snažne žene. Babinjak će otvoriti Kornelija Benyovsky Šoštarić, popularna “vrtlarica” i autorica nekoliko knjiga. Očekujte korisne savjete o uzgoju biljnih kultura i izradi mini vrtova. Stiže i političarka Mirelu Holy te nagrađivana novinarka Danka Derifaj.

Prvi kviz održat će se 10. srpnja pod palicom Marine Orsag i Sanje Pandurić.

Za rekreativce, tu je badminton, odbojka, stolni tenis, ragbi na travi pa čak i bela. Za hlad će se pobrinuti lebdeća tematska izložba “Život na rijeci”, a na Green River, u obliku velike instalacije stiže i som Jura kojeg će od 12. do 14. srpnja izrađivati udruga Slama Art sa umjetnikom Nikolom Fallerom u suradnji sa organizatorima festivala.

Organizatori spremaju i filmske večeri pod zvijezdama, kao i izložbu s mnoštvo motiva nekadašnjeg kupališta u suradnji s Muzejom grada Zagreba. Svakog petka i tijekom vikenda, mladi umjetnici će moći izlagati i prodavati svoje radove. Novost na festivalu je Silent party Before Sunrise koji će se održavati jednom mjesečno od 4 do 9 sati ujutro. Sve što trebate je ponijeti vlastite slušalice i  odabrati jednog od 3 DJ’a (elektronska, klasična i disco glazba) i pozdraviti prve sunčeve zrake u tišini.

Ulaz za sva događanja je besplatan, a više detalja pronađite ovdje.


Komentari