Atraktivne Zagrepčanke mističnim plesnim pokretima osvajaju publiku

FOTO: Sara Bertić

Studio ‘Ritam Plesa’, aktivno se bavi poučavanjem orijentalnih plesova već 9 godina.

Prošli petak, u Zagrebu je održana plesna predstava orijentalnog karaktera pod nazivom Love2BellyDance. Ova predstava je godišnja školska produkcija studija za orijentalne plesove ‘Ritam Plesa’, a koja se održala sada već 9. godinu za redom.

Studio ‘Ritam Plesa’ osnovala 2010. godine Nikolina Stepić, poznatija kao Nina. Iz njene ljubavi prema orijentalnom plesu (Egipatski Raqs Sharqi) rodila se i ljubav prema poučavanju istog. 2012. godine Nina polaže i certifikat za Voditelja plesnih tehnika te studio dobiva na još većoj vrijednosti.

FOTO: Sara Bertić

Na ovogodišnjoj produkciji, gledatelji su mogli uživati u mnogobrojnim izvedbama, kako grupnih tako i solo izvođača, te u različitim stilovima orijentalnog plesa. Bilo je tu i folklornih plesova s područja Egipta, Libanona i Sirije.

FOTO: Sara Bertić

Orijentalni ples je plesna disciplina kojom djevojke i žene uistinu nauče vidjeti i osjetiti ljepotu u sebi. Kako kaže Nina, mnoge djevojke dođu sramežljive, ali nakon već par mjeseci treniranja na scenu izađu ponosne, vesele i sretne.


Orijentalni ples nisu samo pokreti trbuhom, već apsolutno svim dijelovima tijela i što je najvažnije – ne samo tijela, već i duše i emocija. Potrebno je svakodnevno trenirati, posvetiti se izučavanju orijentalne glazbe i kulture i samog plesa. Kako kaže Nina, potrebno je otvoriti svoje srce i pokazati svoje emocije publici, a sve to kroz pjesme dalekog istoka i pokrete toliko mistične, a opet toliko prirodne za žensko tijelo.

Više o studiju Ritam Plesa možete saznati an www.trbušniples.net, a mi se radujemo i njihovoj narednoj školskoj produkciji Love2BellyDance 2019. godine, koja će slaviti 10 godina postojanja ovog studija.

 

Komentari

loading...
-->