APSURD, BESMISLICE I BIZARNOST U PREMIJERNOM IZDANJU: Kazalište Knap pripremilo je jedinstveno djelo ruskog pjesnika

Kazalište Knap, kako tvrde, u godini apsurda, besmislica i bizarnosti odlučilo je na daske postaviti komad nastao po tekstovima Daniila Harmsa, o navedenim besmislicama, apsurdu i bizarnostima. Pandemija, potresi, poplava i sve sulude okolnosti koje su nam okrenule život naglavačke ogolile su sav apsurd sustava i pred obične ljude postavile brojne upitnike, govore pa nakon ljetnih pop up izvedbi, a u oči premijere koja se očekuje krajem listopada, najavljuju predstavu Play Harms.

Istu će naime biti moguće vidjeti na pretpremijernim izvedbama i to u sljedećim terminima:

18.9. u 19:30h Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5)
– ulaznice po cijeni od 50 kn, na licu mjesta

22.9. u 20h Muzej iluzija (Ilica 72)
– cijena ulaznica 85 kn; u cijenu je uključen i obilazak muzeja nakon predstave. Ulaznice se kupuju isključivo online preko ulaznice.hr

25.9. u 20h Kazalište Knap (Ivanićgradska 41a)
– cijena ulaznice 60/50 kn (popust se odnosi na studente, umirovljenike, invalide, branitelje, stanovnike Pešćenice uz predočenje valjanog dokumenta); Ulaznice se kupuju isključivo fizički u Centru Knap.

Službena premijera očekuje nas pak 30. listopada u 20:00 sati u Kazalištu Knap. Redatelj predstave Play Harms je Boris Kovačević, a u u predstavu glume Marko Hergešić i Filip Detelić.

Inače, Daniil Harms ruski je pjesnik, prozaik i dramatičar čiji zapisi djeluju kao kratki nepovezani opažaji svijeta koji ga okružuje. Ti opažaji su izrazito subjektivni, karikirani, upotpunjeni fantazijom, s posebnim naglaskom na apsurd i besmislicu. Njegovo pismo plijeni britkim crnim humorom kao i vječno svježim, dječje začuđenim pogledom na svijet. Na svijet, koji se uporno opire zdravom razumu, u kojem je Aristotelova logika tek bajka za naivne, zaključuju iz kazališta.


Komentari