ANIMAFEST ZAGREB Prestižni festival animiranog filma bliži se kraju: Evo što očekuje posjetitelje zadnja dva dana

Marco & Polo Go Round (Foto: Press)

Nakon svečanog otvorenja u nedjelju, u ponedjeljak 6. lipnja počeli su Animafestovi filmski programi.

Početak je označila projekcija Velikog natjecanja kratkometražnog filma, s tri svjetske premijere u Kinu SC, uz prisustvo više od 300 stranih gostiju, razgovore s autorima filmova, predstavljanje članova žirija i pozdravne govore umjetničkog i produkcijskog vodstva festivala. Organizirane su i radionice za djecu.

U četvrtak je većina projektora u Animafest dvoranama odmarala jer je održan tradicionalni festivalski piknik.

Ove godine na najuglednijem svjetskom festivalu sudjeluju  i oskarovci Michael Dudok de Wit i Joan Gratz, nominirani Paul Driessen, Michaela Pavlátová i Joanna Quinn te neprikosnovene legende animiranog filma Priit i Olga Pärn.

Petak

Danas će se u Kinu SC održati natjecanja studentskog filma i dva velika natjecanja kratkoročnog filma, kao i u Teatru &TD. U kinu Tuškanac će se održati natjecanje filmova za djecu, a prikazat će se i crtići iz Zagrebačke škole crtanog filma. Također, biti će održana projekcija filma ‘Maad, moje sunce’, dok će se u Ljetnoj pozornici Tuškanac prikazati film ‘Belle’. Dvorana ‘SEK’ biti će poprište natjecanja VR animacije.

Vikend

U subotu i nedjelju, osim dodjela nagrada, na rasporedu su natjecanja hrvatskog filma, veliko natjecanje kratkometražnog filma te nova runda natjecanja filmova za djecu. Osim toga, u bogatom programu će biti prikazan film ‘Deseci sjevera’, a vidjet ćemo što nam to pripremili iz Češke škole za animaciju kao i iz Bugarskog novog sveučilišta.

Komentari