Alka Vuica nakon dugo vremena nastupa u Zagrebu i najavljuje show za pamćenje

Foto: Viviana La Vie

Jedno od najzvučnijih imena 90-ih, Alka Vuica, nakon dugo vremena nastupit će u Zagrebu i to u Boogaloou! Njen premijerni koncert u tom klubu održat će se u petak, 28. siječnja. Na pozornici će joj se pridružiti DJ Dr. Beat s odabirom dance glazbe 90- ih. Klub se otvara u 20, početak koncerta očekuje se oko 21 sat. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, dok će na ulazu koštati 80 kuna. Svim posjetiteljima potrebne su Covid potvrde, a ako ih nemaju, mogu se testirati brzim antigenskim testom od 20h po cijeni od 40 kuna.

“Dugo nisam nastupala u Zagrebu, a sad ću prvi put nastupiti u Boogaloou. Moram priznati da se jako veselim tom koncertu jer taj prijenos energije na publiku i ono što dobivamo nazad je nekako vrhunac glazbenog stvaralaštva. Svima nam toga jako fali u ova luda vremena pa se nadam da će ovo biti i neki podsjetnik na stare dane. Pozivam vas sve da dođete, napravit ćemo show za pamćenje ovaj petak u Boogaloou,” izjavila je Alka ususret nastupu.

Foto: Viviana La Vie

˝Napravit ćemo show za pamćenje ovaj petak u Boogaloou˝

Alka Vuica za sebe kaže da je pjesme počela pisati još u djetinjstvu. Na glazbenoj sceni je od 1980. godine. Pažnju na sebe skreće kao dio pobjedničkog tima na izboru za pjesmu Eurovizije koju je izvela Tajči pod nazivom “Hajde da ludujemo”. Tri godine kasnije objavljuje album “Laži me”, a istoimena pjesma postaje jedan od najvećih hitova u tom
periodu. Sredina 90-ih može se promatrati kao najuspješniji period Alkine solo karijere, a okrunila ga je hitovima “Otkad te nema” i “Ej šta mi radiš”.

U svojoj preko 40 godina dugačkoj karijeri istakla se i pjesmama koje je napisala za druge. Tu vrijedi istaknuti “Rušila sam mostove od sna” Dina Dvornika i Josipe Lisac (u suradnji s Gibonnijem), “Ja sam lažljiva” Denis & Denis, “Ja sam zaljubljen” Tonyja Cetinskog, “Lijepa bez duše” Olivera Dragojevića, “Ni na sjever ni na jug” Sandija Cenova i “Danas sam luda” Josipe Lisac.

Svoju svestranost pokazala je i medijskim djelovanjem. Bila je urednica i voditeljica talk showa “Jedan na jedan” koji se prikazivao na Novoj TV, a vrlo popularna bila je i njena
rubrika pod nazivom “Alka Individualka” u emisiji Red Carpet. Vodila je i emisiju “Vidimo se u Sarajevu” na televiziji PINK BH.


Komentari