Akrobati, žongleri i glazbena poslastica! Ulični festival ovog vikenda u dva kvarta

Foto: Bruno fantulin/PIXSELL

Kulturan ulični festival 11. i 12. rujna seli na Vrbik i Mažuranac. Podsjetimo, događaj je otvoren na Sopotu, a performansi na ulicama kvarta posebno su oduševili one najmlađe. Pod prozore i balkone stanovnika Vrbika stižu, Devadip Cirko, Cirkorama, Triko Cirkus Teatar i glazbenici Roko & Borelli, a CIE Lazuz priprema vrhunsko iznenađenje na Mažurancu. Detaljni raspored programa pronađite ovdje.

O predstavama:

Cirkorama: The Muljatovići

Dvoje potpuno nepredvidivih i izgubljenih ljudi pokušavaju proniknuti tajne ovoga svijeta, no poraz je jedino što im polazi za rukom. Porazi im pribavljaju titulu gubitnika nad gubitnicima – jednih od najuspješnijih gubitnika. Na putu prema dole muljaju s raznim rekvizitima, situacijama čak i vlastitim tijelima. Kap žongliranja, kap akrobatike, dvije kapi klauna začinjeno vrsnom improvizacijom- recept je za pravu muljavu zabavu.

Izvode: Nikola Mijatović i Jadranka Žinić Mijatović

Devadip Circo: Krumppirstyle

Klaun Krumppir (Cara De Papa) dolazi iz daleke Venezuele sa svojom komičnom i žonglerskom predstavom. Klaun Krumppir je posvetio svoj život cirkusu i proputovao cijelu svoju rodnu zemlju Venezuelu, igrajući svoj show po malim gradovima i zajednicama i donoseći radost i smijeh na ljudska lica. Nakon što je putovao Južnom Amerikom, stigao je u Europu gdje i sada živi. Putovanje svijetom sa svojim cirkuskim showom donijelo mu je nevjerojatno iskustvo i unikatan stil izvedbe. Klaun Krumppir je nastao iz ideje koja spaja tradicionalan cirkuski show sa žongliranjem, monociklom, interakcijom s publikom te puno dobre energije. Budite spremni na puno smijeha i vještih trikova!

Roko & BoRELLI

Glazbena poslastica iz ruku dva vrsna glazbenika koji njeguju raznovrsne glazbene stilove i spajaju ih u jedinstveno slušno iskustvo, nerijetko improvizacijom dolazeći do oduševljavajućih rješenja!

Sviraju: Roko Margeta i Filip Borelli

Triko cirkus teatar: Vitamin show

Ulični spektakl s akrobacijama na svili i animiranjem publike, koja aktivno sudjeluje. Predstava koja će vitaminski pozitivno utjecati na vaše zdravlje i imunitet jer je cirkuski stožer potvrdio: „Smijeh je najbolji lijek!“

Izvodi: Iva Peter-Dragan

Cirkorama: Duo Šmizle

Autorska predstava DUO ŠMIZLE cirkuska je predstava s elementima glume, žongliranja, klaunerije i slapsticka. Priča je to o bračnom paru koji non stop vodi bitku jer ona bi lijevo, a on desno. Ona bi sladoled, a on kiflu. Svaka njihova avantura završi u ljubavi. Ova smiješna predstava neodoljivo uvlači publiku u svoju priču koja sa osmijehom prati radnju.

Izvode: Ratko i Petra Bokić

CIE Lazuz: Baktana

Jedan je žongler. Drugi je akrobat. Žongler je opsjednut svojim svijetom letećih objekata i izražava se upravljajući njima. Akrobat se, s druge strane, izražava kroz pokret. Susret ove dvojice sve je samo nije savršen. Rastrgani između nesporazuma i preispitivanja, njihova vlastita znatiželja vodi ih prema neverbalnom susretu, otvarajući im put prema izvanrednoj sinergiji. Predstava se zove “Baktana”, a žongler i akrobat su članovi francusko-švedske cirkuske družine Lazuz, koju čine jedan od najzanimljivijih žonglera današnjice Ron Beeri i vrhunski akrobat Itamar Glucksmann.

O festivalu

Kulturan Ulični Festival organizira Cirkorama, a podržan je od strane Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, Turističke zajednice Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova. Gostovanje francuske grupe CIE Lazuz, koja će svoju predstavu Baktana izvesti 12.09., sufinancirano je sredstvima Teatroskopa- programa iniciranog od strane Francuskog Ministarstva Europe i vanjskih poslova, Ministarstva kulture Francuske i Francuskog instituta u Parizu, te uz potporu Francuskih instituta u Hrvatskoj i Srbiji.

Komentari