ADVENT U AKADEMIJI Do sada ih je posjetilo 10 tisuća ljudi, a uskoro Zagrepčanima priređuju pravu glazbenu poslasticu

Foto: Marko Lopac

Iako su prošla tek dva tjedna od službenog otvorenja zagrebačkog Adventa, jedno od mjesta koje se ove godine uspjelo profilirati u zanimljivu i vrlo posjećenu lokaciju je Park Akademije likovnih umjetnosti kroz čije je dvorište u Ilici 85 prošlo gotovo 10 000 posjetitelja.

“Ideja je da posjetitelji Akademije imaju priliku pojesti i popiti točno ono što im srce u tom trenutku želi. Eat me, Munchy, Stara preša, Wurst PLAC i Sweet Adventure zaduženi su da ponudom hrane pokriju sve – internacionalno, nacionalno, slatko, slano, toplo, hladno, hrskavo, masno…dok su za šaroliku i široku ponudu hladnih pića i toplih napitaka zaduženi Apoteka, Pivnica, Klin se klinom Klinčić vino, Drito bar, Unusual Gin Garden i Jamnica” stoji u priopćenju.

Foto: Marko Lopac

Advent u Akademiji nudi i vrlo zanimljiv a potpuno besplatan koncertni program. Nakon Nipplepeople, Borisa Štoka, mini-festa Drito iz Akademije, Svemirka, pocket palme i marisol, najavljuju seriju novih odličnih koncerata.

Ovaj petak, 17. prosinca, rezerviran je za zvukove 80-ih uz DJ-a Davida Hasselhoffa i koncert kultnog electro-pop benda Denis&Denis. U 20 godina karijere, uz povremene prekide i pauze, ostvarili su zavidan broj hitova te mnoga priznanja, a pjesme poput „Program tvog kompjutora“, „Ja sam lažljiva“, „Soba 23“ ili „Voli me još ovu noć“ trajno su obilježile jedno razdoblje, dosegle impresivne domete i obogatile hrvatsku diskografiju doživotno.

U subotu 18. prosinca, na pozornicu-kupolu Akademije stiže Kuku$, trap hit trojac čiji fanovi čine koncertnu vojsku a interes koji njihove pjesme i spotovi bilježe broji se u milijunima.

Foto: Marko Lopac

Utorak, 21. prosinca rezerviran je za Jonathana, jedan od najznačajnijih indie-rock bendova nove generacije, dok dan poslije, u srijedu 22. prosinca, pop obojan melankolijom, zavodljivošću i odvažnošću donosi Nika Turković, jedna od najzanimljivijih mladih autorica koju je glazbena scena iznjedrila posljednjih godina.

Badnjak i Božić u Hrvatskoj već tradicionalno prolaze uz glazbu i koncerte, pa će tako svi poklonici švedske a svjetske grupe ABBA, uz njihove najpoznatije hitove i ABBA Real Tribute Band tog petka 24. prosinca, otpratiti Badnju večer.

Božićnu subotu, 25. prosinca, prodrmat će z++, trenutačno vjerojatno najveća hrvatska hip-hop/trap zvijezda koju javnost sve jače i glasnije voli. Samo par tjedana nakon rasprodane Tvornice kulture i dva mjeseca nakon nastupa na rasprodanom Dritu iz MSU-a, sve te tisuće ljudi, ali i oni koji su tada ostali bez ulaznica, imaju novu priliku za susret s ovim briljantnim glazbenikom, navode iz Akademije.


Komentari