Zanima vas što posaditi u jesen? Uz ove savjete i vi možete vlastiti dom pretvoriti u zelenu oazu

Foto: Vrtni Centar Iva

Iako sadnju biljaka najčešće vežemo uz proljeće, mnogi početnici u vrtlarenju ne znaju kako je upravo jesen odlično vrijeme za obogatiti vaš vrt mnogim biljčicama koje će na proljeće uljepšati isti. Zašto baš sada? Naime, hladnije temperature i kiša pomoći će biljkama da uspostave jači korijenski sustav prije zime, a također će vam posao koji odradite sada omogućiti da imate manje istoga za obavljanje u proljeće.

Foto: Vrtni centar Iva

Stoga, ako već niste, krajnje je vrijeme da se pripremite za sadnju novih biljaka, presađivanje onih koji nisu na mjestu koje vam se sviđa i sadnju lukovica koje će uljepšati vaš vrt sljedeće godine. A kako bi vam olakšali posao prilikom odabira sadnica, Vrtni centar Iva, ujedno i najveći centar na našem području, u svojoj ponudi ima pregršt biljaka koje će se savršeno uklopiti u vaš vrt iz snova.

Foto: Vrtni centar Iva

Što posaditi?

Jesen je idealno vrijeme za voćne sadnice: jabuke, kruške, šljive, trešnje, dunje, mušmule, ali i borovnice, kupine, maline, ogrozd, a sve navedeno možete pronaći upravo u ponudi Vrtnog centra Iva. Također, osim voćnih sadnica u ponudi su i različite vrste ukrasnih biljaka: javori, cedrovi, araukarije, ukrasne vrbe, spirale i pomponi, topiary forme, kuglaste forme javora…

Foto: Vrtni centar Iva

Za kraj, nemojte zaboraviti da nakon što zasadite nove ljepotice u vaše dvorište, iste iziskuju i pravilnu njegu. Stoga, kako bi vaše sadnice na proljeće zasjale u punoj raskoši, u Vrtnom centru Iva pronaći ćete i pravilnu zaštitu od štetnika kao i razna gnojiva i supstrate koji će pridonijeti da biljke izrastu u zdrave i prekrasne zelene vrtne ukrase. Također, Vrtni centar Iva pratit će vas i u svim koracima oko brige za biljke, a kako bi vam skratili proces čekanja sadnica koje će izrasti na proljeće, u svojoj ponudi nude i brojno sobno bilje kojim ćete zazeleniti svoj dom u ovim sivim jesenskim danima.

Foto: Vrtni centar Iva

Komentari