Nova katedra na IEDC-Bled School of Management nosi ime Tokić Grupe

Foto: PR

Kao tvrtka koja je zbog tehnoloških procesa i organizacije poslovanja proglašena jednom od 50 najinovativnijih u EU, Tokić grupa postaje partner u razvoju kreativnog i kritičkog promišljanja, rješavanja problema i procesa donošenja odluka.

Tokić katedra za kreativnost i inovativnost novi je centar izvrsnosti jedne od vodećih obrazovnih institucija srednjoistočne Europe, IEDC-Bled School of Management, koji je ova slovenska organizacija uspostavila u suradnji s Tokić Grupom.

Tokić time postaje jedna od samo tri kompanije čije ime nosi katedra na IEDC-u, školi koja je dosad obrazovala više od 95.000 menadžera iz stotinjak zemalja svijeta. Kroz razne business programe, preko 60 svjetskih stručnjaka svakoga dana potiče mlade lidere i menadžere na inovativniji pristup i kreativnije načine rješavanja izazova, što izravno doprinosi razvoju poslovanja.

Kvalitetu i značaj programa na IEDC-u prepoznala je i Tokić Grupa, koja kreativnost i inovativnost ističe kao temeljne vrijednosti i važne odrednice razvoja znanja i vještina svih zaposlenika. Kako bi tim vrijednostima dali dodatnu važnost, u Tokić grupi odlučili su na ovaj iskorak i formalizaciju suradnje s akademskom zajednicom.

„Obrazovanje je jedan od temelja razvoja svakog društva, zbog čega u Tokiću oduvijek ulažemo u nadogradnju znanja i vještina, kako naših zaposlenika, tako i mladih naraštaja u sektoru autoindustrije, njihovih nastavnika te kroz naš Tokić edukacijski centar, svih onih kojima je potrebno svladavanje najnovijih spoznaja. Inovacija i kreativnost nama su posljednjih godina omogućile velik iskorak u tehnološkom smislu, zbog čega posebno cijenimo i ulažemo u razvoj tih vještina.  Stoga se partnerstvo s IEDC-BSM prirodno uklapa u našu kulturu kojom želimo poticati ljude da usavršavaju svoje vještine, poduzmu inicijativu i budu proaktivni“, rekao je predsjednik Uprave Tokića Ivan Gadže.

Službena objava suradnje dogodila se tijekom T1 MeetUpa, regionalne konferencije o autoindustriji, mobilnosti i tržištu rezervnih auto dijelova u organizaciji Tokić grupe, gdje je Danica Purg, predsjednica IEDC-a, iskazala veliko zadovoljstvo što je kao nositelj katedre upisala još jedno veliko ime.

„Već kod prvog posjeta Tokiću, u prvih pola sata shvatila sam da sam došla u progresivnu i inovativnu kompaniju. Zajedno smo formirali jedinstvenu ‘Katedru za kreativnost i inovativnost’, osmišljenu u obliku kakav dosad imaju samo Coca Cola i Nova ljubljanska banka, te ćemo upravo kroz nju istražiti kako cijelu industriju učiniti još uspješnijom, kroz kreativnost i inovativnost“, istaknula je Danica Purg, osnivačica IEDC-a na čijem je čelu već 36 godina.

Sadržaji modula usredotočit će se na otključavanje kreativnog razmišljanja, kritičkog mišljenja, rješavanja problema i procesa donošenja odluka koji pretvaraju kreativne ideje i složena rješenja poslovnih problema u akciju.

Foto: PR


Komentari