700 tisuća eura za novorođene bebe zaposlenih u MK Group, te za rodilišta u regiji

Na regionalnom sastanku ,,Podrška porodici“ dodijeljene su novčane subvencije novim roditeljima u grupaciji i obilježen je početak realizacije donacija rodilištima diljem regije

Petu godinu zaredom, MK Group u okviru programa ,,Podrška porodici“ nagrađuje svoje zaposlene u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji te Crnoj Gori, koji su se tijekom godine ostvarili u ulozi roditelja. U 2021. ova regionalna grupacija bogatija je za 152 novorođenčadi, a ukupna suma izdvojena za tu namjenu iznosi više od 55 tisuća eura.

,,MK Group već pola desetljeća dodjeljuje novčane subvencije zaposlenima koji su postali roditelji. To je jedna lijepa tradicija koja govori o odgovornosti i brizi za zaposlene. Na ovaj način pokazujemo da smo uz naše kolege u značajnim i posebnim trenutcima. Do sada je kroz program „Podrške porodici“ nagrađeno 700 obitelji i 1150 beba ukupnom sumom koja prelazi 300 tisuća eura“, istaknuo je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, na regionalnom sastanku koji je ovim povodom organiziran u Beogradu.

Jelena Galić, predsjednica Izvršnog odbora AIK Banke, navela je da i bankarska grupacija provodi isti program za svoje zaposlene u AIK Banci i Gorenjskoj banci. ,,Izuzetno mi je drago da već drugu godinu zaredom baš iz naše bankarske grupe dolazi najveći broj novorođenih beba i da ih ove godine ima još više nego prošle. Uvijek se radujemo novim članovima naše AIK porodice i, upravo zato, kao banka okrenuta budućnosti, ulažemo u djecu i nove naraštaje“, izjavila je gđa Galić na sastanku.

Ove je godine program „Podrška porodici” proširen u velik društveno odgovorni projekt kroz donacije rodilištima diljem regije ukupne vrijednosti od 700.000 eura. Tim povodom, na regionalnom sastanku prisustvovali su i predstavnici rodilišta iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Oni su s potpredsjednikom MK Group Aleksandrom Kostićem simbolično obilježili početak realizacije donacija.

,,Dolazak djeteta važan je trenutak za život svake obitelji, ali i za cijeli narod. Upravo je to bio motiv da proširimo naš program „Podrške porodici“. Ove godine podržavamo ne samo obitelji naših zaposlenih, već i buduće roditelje u zemljama regije u kojima poslujemo. Cilj nam je pružiti dugoročnu podršku obiteljskoj politici i mjerama za poticanje nataliteta. U čitavoj regiji godišnje se rodi oko 140.000 beba, i mi želimo pomoći da dođu na svijet u što boljim uvjetima“, izjavio je g. Kostić. On se zahvalio predstavnicima rodilišta koji su svojim prisustvom uveličali regionalni sastanak, ali i ministrima zdravlja iz spomenutih zemalja regije koji su pružili podršku ovom projektu i pomogli u izboru rodilišta kojima su dodijeljene donacije.

U Hrvatskoj je izabrano zagrebačko rodilište Klinički bolnički centar Sestara milosrdnica. „Klinički bolnički centar Sestara milosrdnica u Zagrebu dobio je vrijednu donaciju za naše rodilište koju ćemo mi iskoristiti za nabavu novog ultrazvučnog aparata. Mi smo treće najveće rodilište u Republici Hrvatskoj s otprilike tri tisuće poroda godišnje. Nažalost, i mi se suočavamo s padom broja novorođene djece i ovakve akcije su uistinu hvalevrijedne jer pomažu poboljšanju uvjeta o brizi o našim trudnicama i rodiljama“, izjavio je dr Neven Tučkar, zamjenik direktora KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Uz ovu zdravstvenu ustanovu, donacije u okviru programa ,,Podrška porodici“ provode se u još šest rodilišta u regiji koje svake godine imaju sveukupno 16 tisuća novorođenčadi. Obnovljene odjele, odnosno novu opremu i uređaje dobit će i rodilište KBC ,,Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu, rodilište „UKC Ljubljana”, rodilište Opće bolnice ,,Danilo Prvi“ u Cetinju i Opće bolnice ,,Prim.Dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, kao i odjeli za ginekologiju i opstetriciju bolnice ,,Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru te Opće Bolnice Gradiška.


Komentari