Želite biti vlasnik nekadašnjeg kultnog restorana? Derutni prostor je na prodaju, a cijena bi vas mogla iznenaditi

FOTO: Borna Filic/PIXSELL

Tvrtka bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma Kerum d.o.o. otišla je u stečaj, pa se Trgovački sud u Splitu počeo pripremati za dražbu njenih nekretnina. Hina je objavila da je Trgovački sud prikupio procjene vrijednosti pojednih nekretnina Keruma d.o.o, uključujući i procjenu vrijednosti legendarnog zagrebačkog restorana Šumski dvor. Šumski dvor procijenjen je na 15,7 milijuna kuna, piše poznati gastro portal Kult Plave Kamenice. 

Sada već davne 2009. godine ovaj splitski investitor kupio je Šumski dvor s idejom da će ga ponovno otvoriti, ali nekadašnji kultni restororan počeo je propadati još u devedesetima, a sreće s ponovnim otvaranjem nisu imali ni neki zagrebački poduzetnici koji su ga imali u svojem vlasništvu.

Priče kruže kako je jedna od najzanimljivijih restoranskih zgrada u Zagrebu prederutna da bi se uopće stavila u funkciju bez izrazito skupe obnove što je iznimna šteta kada u obzir uzmemo da je Šumski dvor ponosni vlasnik jedne od, ako ne i najljepše terase u gradu. Sv specifični izgled restoran je dužan zagrebačkom arhitektu Slavku Löwyju koji ga je radio za investitora Alfreda Hirschlera.


Komentari