ZDRAVO GORIVO ZA ZDRAVO SRCE AUTOMOBILA! Nije svejedno što pojedeš i nije svejedno kakvo gorivo točiš!

Foto: Petrol

Zdrav način života zahtijeva zdravu prehranu. Čišća, štedljivija i učinkovitija mobilnost automobila zahtijeva kvalitetno gorivo. Energetske sličnosti između tijela i motora više su nego očite, na žalost i na relaciji bolesti i kvarova. Tko jede zdravo, živi bolje i dulje, a tko toči kvalitetno gorivo, vozi se dulje, čišće i jeftinije.

Sve više ljudi svjesno i dosljedno mijenja prehrambene navike u smjeru kvalitetnijih i prije svega zdravih namirnica. Zdrav životni stil, čiji je važan dio upravo prehrana, dokazano sprječava brojna oboljenja te pozitivno utječe na raspoloženje i energiju tijela. Kao što je zdrava prehrana važna za vaše tijelo, tako je i kvalitetno gorivo važno za vaš automobil. Zaustavite se na benzinskim servisima Petrol i svojem automobilu priuštite vrhunsko gorivo Q Max, a sebi svježe pripremljenu i kvalitetnu hranu. Dobro došli u svijet protoka čiste energije.

Mišlju na sutra…

Svijet hrane i goriva isprepleten je više nego što se čini na prvi pogled. Bez energenata odnosno bez goriva zaustavlja se proizvodnja zdrave hrane, a upravo kvaliteta goriva izravno utječe na kvalitetu življenja. Naime, čišća goriva puno manje opterećuju okoliš što znači da naša pluća udišu čišći zrak te da se proizvodi zdravija hrana. Krug je zatvoren – mišlju na sutra i bolju budućnost. Upravo zbog tog saznanja u Petrolu su u suradnji sa stručnjacima društva Afton Chemical iz Velike Britanije razvili novu generaciju visokokvalitetnih goriva Q Max.

Među ključnim usmjerenjima u traženju najčišće verzije ugljikovodika kao formule goriva budućnosti nalazilo se smanjenje emisija i drugih utjecaja potrošnje goriva na okoliš. Energetsko bogatstvo iz središta Zemlje obogatili su brižljivom selekcijom aditiva zbog kojih je vatra između cilindara postala čišća i učinkovitija nego ikada do sad. Svatko od nas protiv klimatskih promjena može se boriti i odabirom boljeg goriva čime će se nedvojbeno smanjiti daljnje zagrijavanje atmosfere koje Zemlju gura u neizvjesne uvjete.

Q Max energetska gastronomija: dulje, brže, jeftinije i čišće

Automobili su tako dobili zdravu hranu odnosno energiju iz koje će uz nižu potrošnju odraditi više kilometara i pritom uštedjeti dosta novca. Već nekoliko punjenja spremnika za gorivo gorivima nove generacije Q Max Eurosuper 95 i Q Max Eurosuper 100 ili Q Max Eurodizel smanjit će emisije, a motor vašeg automobila bit će čišći i u njemu će biti manje gubitaka zbog trenja.

Kod benzinskih motora, koji zahtijevaju goriva Q Max Eurosuper 95 i Q Max Eurosuper 100, visokokvalitetna goriva poboljšat će zaštitu od unutarnjeg trošenja metalnih površina i istovremeno temeljito poboljšati čistoću svih ključnih dijelova motora što znači potpunu zaštitu od blokiranja srčanih zalistaka motora – ventila. Potrošnja goriva u prosjeku je smanjena za 4,1 posto. Na godišnjoj razini to znači očitu uštedu troškova goriva, a u cijelom životnom vijeku vašeg automobila manja potrošnja znači osjetnu uštedu.

Kod dizelskih goriva iz obitelji Q Max prosječni doseg pri punom spremniku za gorivo poveća se za 50 kilometara. Dizelska goriva nude zaštitu motora od korozije od čak 95 posto, štite motor od površinskog habanja i, što je najvažnije, nude potpunu zaštitu od oštećenja visokotlačnih injektora odnosno visokotlačnih mlaznica za ubrizgavanje goriva prema sustavu zajedničkog voda.

Primarna energija goriva dobila je iznimno napredne molekule inovativnih aditiva koji mogu očistiti i zaštititi srce vašeg automobila. Taj motorni prehrambeni dodatak zamislite kao spoj vitamina, minerala i antioksidansa koji jačaju i čiste vaše tijelo. Zbog njih ste, uz redovitu primjenu, u boljoj kondiciji. Motorne vitamine u vašem automobilu predstavlja formula Dual Action tehnologije, uključene u goriva Q Max. Formula iznimno pozitivno utječe na „kondiciju stroja” što se odražava u snazi, odazivu, fleksibilnosti, ubrzanjima i u manjoj potrošnji goriva uz bolju učinkovitost.

Tihi ubojice – kao što zaustavljaju tijelo, zaustavljaju i motor

Ljudsko tijelo iznimno je kompleksan biomehanički prirodni sustav koji svojim fiziološkim procesima često podsjeća na događanja u motoru s unutarnjim izgaranjem. Srce je ljudski motor, crpka krvi odnosno životnoga goriva koje teče našim kompleksnim žilnim. Unutarnji organi kao što su jetra, bubrezi i crijeva predstavljaju osjetljiv sustav koji čisti ostatke energetskog unosa hrane. U slučaju  konzumiranja nezdrave hrane, mogu se pojaviti opasne posljedice jer naš organizam polako tone u kandže tihih ubojica skrivenih u masnim, presoljenim ili preslatkim jelima. Loše stanično sagorijevanje taloži naslage u obliku masti odnosno kolesterola, šećera i drugih produkata „lošega goriva”. Sve to dovodi do razvoja kroničnih kvarova, to jest do bolesti koje uzrokuju loše djelovanje ili neizlječivo oštećenje organa. Loše gorivo na našim tanjurima dovodi do šećerne bolesti, povišenog tlaka, začepljenih žila i predstavlja opasnost za zdravlje.

Slično je i s automobilom i gorivom koje točite u spremnik. Ako nezdrava prehrana postane svakodnevica, uzrokovat će kobne posljedice koje mogu zaustaviti život. Jednake posljedice mogu se dogoditi i automobilima u slučaju korištenja nekvalitetnog goriva. Takvo gorivo u motoru može aktivirati tihe ubojice koji udare bez obzira na dob i kvalitetu automobila.

Ljudskom tijelu loša hrana, a motoru loše gorivo uzrokuje brojne probleme koji pogađaju njegove „probavne organe”. Talog i nečistoće otežavaju kvalitetno izgaranje što znači da su svi suvremeni filtri za čišćenje ispušnih plinova (katalizatori i filtri krutih čestica) puno više opterećeni otrovnim plinovima i čađom. To znači da su manje učinkoviti i izloženi većem habanju što posljedično znači veće opterećenje za okoliš i veće troškove za vlasnike automobila. Osim toga, na kotače dolazi manje energije iz pojedine potrošene litre goriva što dovodi do skuplje osobne mobilnosti zbog veće potrošnje goriva i zbog većih i nepredviđenih troškova održavanja koji se javljaju unatoč redovitom održavanju vozila.

Foto: Petrol

Živite i vozite zdravo, bilo gdje i bilo kada

Nova obitelj Petrolovih goriva Q Max dokaz je da energetska hrana koja pokreće vašu svakodnevicu može biti zdrava. Kad ćete se na putu na posao, odmor ili izlet zaustaviti u Petrolovu „lječilištu” i uživati u svježe pripremljenim gastronomskim delicijama, svojem automobilu također priuštite dobru okrepu te mu natočite najkvalitetniji visokooktanski, tj. visokocetanski obrok Q Max. To učinite za sebe, ali i sve druge koji putuju i uživaju zdrav duh u zdravom tijelu i zelenom okolišu.

Zdravu hranu za vas i vašeg limenog ljubimca u Hrvatskoj pronađite na 110 lokacija diljem države. Ako se nađete s druge strane granice Lijepe Naše, tijekom putovanja možete uživati u naboljim okusima zemlje u kojoj se nalazite. Svježa i lokalno proizvedena hrana te vrhunsko gorivo čekat će vas na Petrolovim lokacijama kojih u Sloveniji ima 318, u Bosni i Hercegovini 42, a u Crnoj Gori 15.


Komentari