Zanima vas kako biste izgledali da ste živjeli u prošlom stoljeću? Vintage foto studio na Tkalči tranformira vas u samo 30 minuta

Ako sanjate o putovanju kroz vrijeme, tada je fotografski studio Vintage Photo Souvenir, mjesto koje morate posjetiti. Ovaj studio smjestio se na adresi Tkalčićeva 7, a vlasnici Dino i Andrea Gulić transformirat će vas i fotografirati u stilu prošlog stoljeća.

Na samom ulasku u studio osjećat ćete se kao da ste zakoračili u prošlost. Raskošne haljine, lepeze, suncobrani i glazba vratit će vas u neko sasvim drugo razdoblje. Za otvaranje ovakve posebne vrste studija, vlasnike su insprirala putovanja, ali i ljubav prema Zagrebu, povijesti i kostimiranju.

Skoro svaka europska metropola ima jedan takav foto studio u kojem korisnici mogu zaroniti u prošlost i na trenutak se pronaći u nekom drugom vremenu. Smatrali smo da naš Zagreb zaslužuje jednu takvu atrakciju’  izjavili su Dino i Andrea za 24 sata.

Prvenstveno su htjeli ponuditi turistima dašak starog Zagreba iz razdoblja Marije Jurić Zagorke, ali ih izrazito veseli da su i Hrvati uvidjeli vrijednost ovakve uspomene, te im trenutno dolaze sve generacije, a velik je interes i mladih parova koji si žele darovati nešto romantično za rođendan ili pak godišnjicu braka. Isto tako,sve je više upita i oko djevojačkih večeri kao i kreiranju pozivnica za vjenčanja u vintage stilu.

Uređenje i kostime organizira Andrea, dok tehničke stvari vodi Dino. Uvijek dobro raspoložena zaposlenica u studiju Marija radi na prvoj liniji u kontaktu s klijentima. Trenutno na raspolaganju stoji oko 20-ak kostima iz raznih povijesnih razdoblja u naravno različitim veličinama. Nakon odabira željenog kostima, imate pravo kombinirati pregršt rekvizita od lepeza, suncobrana, torbica i šešira. Rekviziti su većinski kupljeni na sajmovima na raznim sajmovima antikviteta. Zatim slijedi poziranje, te fotografiranje i obrada fotografije i sve naravno prilagođeno željama klijenata.

Jedna od najtraženijih haljina jest original iz starih dana nabavljena iz uličnog ormara, a isto tako je tražena i haljina iz Amerike inspirirana razdobljem američkog građanskog rata kao u filmu ‘Zameo ih vjetar’ i slično.

Ono što izrazito veseli vlasnike studija su zadovoljna lica klijenata kada ugledaju sebe u starim krinolinama i kostimima. Uistinu vintage fotografije je jedinstvena uspomena koja će zasigurno biti veliki hit među ljubiteljima povijesti i kostimiranja.

Komentari