Zagrepčanku Magdalenu Bešker ljubav prema psima odvela je u novi biznis

Foto: Privatna arhiva

Zagrepčanka Magdalena Bešker već je poznata u poslovnom svijetu, zbog svoje firme Ulica snove, koja dugi niz godina kreira planere i rokovnike. Sada se ova ambiciozna mlada dama odlučila za nešto sasvim drugačije, a poznavajući ju, uspjeh neće izostati. Magdalena se okušala u proizvodnji kolačića za pse, a kako je sve krenulo, ispričala je za Zagreb.info.

Kako je krenuo vaš posao s proizvodnjom kolačića za pse? Od kuda ideja, od kuda
inspiracija, od kuda recept?

Obzirom da je Ulica snova napunila 10 godina trebao mi je novi izazov. Nedavno sam pokrenula novi brend pod nazivom Magbellis koji je posvećen ljubimcima. Prvotno sam napravila ogrlicu sa svog Jackija. Mješanca starog devet godina kojeg smo udomili kao bebu. Jacky je pas koji je navikao na slobodu od samog početka. Pametan, poslušan i strpljiv. Nikada ga nismo šetali na povodniku jer je od malena znao sam šetati uz nas. Prošeće sam kada poželi ali se doma vrati kojekakav. Prljav i smrdljiv uglavnom, hahah Kao i svaki pas obožava se uvaljati u sve što ne miriši baš fino. Na taj način bi uništio svaku ogrlicu koju smo mu kupili. Niti jedna nije potrajala dugo. Ja sam prije tri godine eksperimentirala s kožom. Radila sam proizvode za Ulicu snova pa sam odlučila od te kože napraviti i ogrlicu za Jackija. Zanimalo me koliko će ona potrajati. Bila je i prljava i smrdljiva ali ju nije uspio potrgati. Sada ju nosi već treću godinu. Shvatila sam da imam dobar proizvod čim je preživjela Jackija ( smijeh).

Napravila sam i sebi narukvicu da imamo matchy ogrlicu i narukvicu. Potom sam napravila dvostrane bandane koje se mogu personalizirati po želji, leptir mašnice, gumice za kosu koje su u kompletu s bandanom ili leptir mašnicom. U ponudi imam etui za putovnicu za kućne ljubimce (zdravstvena knjižica) koja postoji u 10ak boja i može se personalizirati. Te, drvenu vješalicu za povodce koja se isto tako može personalizirati po želji.

Puno sam istraživala o hrani za pse i shvatila da je puna aditiva kao i poslastice te da na našem tržištu nemamo neki izbor zdravih poslastica za pse. Odlučila sam isprobavati recepture a Jacky je sve „strpljivo“ isprobavao. Našla sam savršenu kombinaciju za kojom je on poludio. Naše šetnje su se svele na njegovo žicanje keksića. Hoda, oblizuje se i gleda malo u mene, malo u moj lijevi džep jer zna da su tamo poslastice. Ako želite da se vaš pas ne odvaja od vas, tu je Jacky´s bites!

Koliko se može eksperimentirati u kolačićima za pse?

Poprilično, ali morate znati što pas smije jesti a što ne. Koje namirnice su za što. Psi su kao i ljudi, imaju alergije na određenu hranu, ne odgovara svima sve. Nešto vole više nešto manje.

Kakve inspekcije prolaze ovakvi proizvodi?

Inspekcije su rigoroznije nego li za ljude što je pomalo suludo ali tako je. Moji kolačići su prošli sve inspekcije i testiranja i imam zeleno svjetlo.Koristim prvenstveno sve zdravo i provjereno – sjemenke, kikiriki maslac, dehidrirano voće.

Kakvu ambalažu pripremate?

Ambalaži se naročito veselim. Bit će potpuno drugačija od onoga što je trenutno na tržištu. Cilj mi je da ju odmah zamijetite na policama.

Gdje će se moći vaš proizvod kupiti, na koje tržište ciljate?

Za sada na hrvatsko tržište iako već imam dogovoren i izvoz. Prvo želim postaviti dobre temelje tu, a onda se polako širiti. Jacky´s bites će biti dostupan u pet shopovima, salonima za šišanje pasa, veterinarskim ambulantama te u beach baru Eat me na Jarunu. Kad šetate peseka, tamo predahnete, uživate u suncu, popijete kavu i usput svog ljubimca nagradite finim i zdravim poslasticama.

Kakve su bile prve reakcije? 

Apsolutno oduševljenje! Testirala sam na svim pesekima u susjedstvu. Planuli su u sekundi i žicali su još. A najbolji pokazatelj je moj Jacky koji zaista nije pohlepan pas, ali kad su
njegove poslastice u pitanju, nezasitan je i neumoran u žicanju.

I sama ste vlasnica psa…koliko vam on obogaćuje život? Je li istina da su psi najbolji prijatelji?

Definitivno! Ne bih ga mijenjala ni za što na svijetu. Toliko su odani, uvijek vam se vesele kakvog god da ste vi raspoloženja, a onda ga momentalno i poprave. Traže jako malo a zauzvrat pružaju jako puno. Mislim da bi svako trebao imati jednog dlakavog četveronošca   da osjeti najčišću ljubav na svijetu.


Komentari