Zagrepčanima se ne sviđa rad drive in tržnice: ‘Radije ću u neki centar’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Blagdani u doma karantene svakako su neuobičajeni, a brojni Zagrepčani zabrinuli su se kako će zbog slabijeg rada trgovina ostati praznog uskršnjeg stola. Srećom po njih, grad Zagreb je na Veliki četvrtak na Zelenoj tržnici na Žitnjaku otvorio drive in tržnicu. 

Ideja je da se iz automobila trgovcima kaže što se želi kupiti, oni to spakiraju i stavljaju u automobil. Van i unutra kroz koju minutu,  bez socijalnog kontakta, najčešće i preko maske. Onako kako i priliči gradu koji se bori protiv koronavirusa. Naravno, očekivati da će se takav pothvat u Hrvatskoj odigrati bez zamjerke i problema u prvim danima gotovo je utopijski. Prvi komentari koji su stigli na društvene mreže nisu pozitivni.

U Facebook grupi ”Virtualni zagrebački plac” ovih dana cvjeta prodaja. Mali OPG-ovi su u ovom ludilu ranije zatvaranih trgovina konačno došli na svoje, a ako koronavirus ima svojih prednosti onda je to svakako i činjenica da se kupuje što više domaće hrane.

Naravno, u grupi su se dotaknuli i drive in tržnice.

”Dakle, samo da se požalim. Zelena tržnica, drive in je koma. Jagode na vrhu crvene, a ispod sve zelene. Mladi luk tražili 3kg, a dobili kilu i pol. Sve nam lijepo stavili u buner i doma iznenađenje. Radije ću u neki centar po ostatak luka”, komentirala je jedna Zagrepčanka koja se, kako izgleda, na tržnicu ne vraća.

Slično iskustvo imao je i jedan muškarac koji se komentirao njenu objavu.

”Zelena tržnica… 1000 kuna limete kupio, bacio 800 kuna limete. Za 2-3 dana sva pocrnila, nula bodova. Uvoz najjeftiije robe, zamrzavanje iste pa preprodaja…”, razočaran je on.

Kako je to loša reklama ne samo pojedinačnom nego i cijeloj tržnici, složili su se svi, a nadodali su i kako očekuju da je voće i povrće svježe i domaće kada ga kupuju na tržnici.

 

Komentari