Zagrebačka firma Delt papir napravila velik iskorak: Šire se na svjetsko tržište, osnovali su tvrtku u Japanu

Foto: Facebook

Zagrebačka tvrtka Delt papir učinila je ovih dana još jedan pozornosti vrijedan iskorak osnovavši tvrtku u Japanu. Riječ je o tvrtki Tubeless Japan, s kojom će Delt papir, kako nam je rekao njegov direktor Krunoslav Kišak, pokušati ostvariti prodor na jedno od najjačih i najbogatijih svjetskih tržišta, prenosi Jutarnji list.

”Otvaranje kompanije u Japanu velik je iskorak naše tvrtke u smislu dodatne internacionalizacije brenda Tubeless”, istaknuo je Kišak. Član Uprave i suvlasnik Delt papira uz Kišaka je Alen Krajačić, a tvrtka posluje od 2003. godine.

”Tržište Japana je ogromno i po pitanju korisnika, jer riječ je o zemlji sa 126 milijuna stanovnika, ali i kao treća ekonomija svijeta. To je tržište spremno za našu IoT inovaciju kojom se povećava i olakšava uvid u potrošnju papirnatih ručnika, toaletnog papira, sapuna i ostalog potrošnog materijala te kontrola nad njom, sve putem našeg softvera koji je jedinstven u svijetu”, potvrdio je Kišak.

Za daljnji razvoj tog brenda Delt papir je osigurao i sufinanciranje Europskog fonda za regionalni razvoj kroz potporu od 7,8 milijuna kuna.

Na pitanje je li Delt papir pri dolasku na japansko tržište mogao računati na pomoć hrvatskog veleposlanstva u Tokiju, Kišak je odgovorio da je ono omogućilo uvodnu prezentaciju proizvoda Tubeless i druženje s distributerima i partnerima Delt papira u prostorima Veleposlanstva te im je tako pružilo podršku.

“Najviše vremena oduzela je prilagodba japanskim zakonima te višestruka prevođenja dokumenata uz određene specifičnosti koje svaka država ima prilikom otvaranja nove kompanije. Najveća specifičnost je da sve što se radi u Japanu mora biti savršeno. Savršeno u dizajnu, funkcionalnosti i inovativnosti. Vjerujemo da je Tubeless upravo takav brend”, zaključio je direktor Delt papira.

 


Komentari