ZAGREB-AMSTERDAM DVAPUT DNEVNO: Preko ljeta na ovoj liniji više od 56.800 sjedala, skoknite do nizozemske prijestolnice

Foto: KLM

Nizozemski KLM trenutno prometuje dva puta dnevno između Zagreba i Amsterdama, a umjesto zrakoplova tipa Embraer, na liniji prometuju zrakoplovi većeg kapaciteta. Letovi prema Splitu od ponedjeljka prometuju svakodnevno!

KLM je od kraja ožujka postepeno povećavao broj tjednih letova između Zagreba i Amsterdama, dodajući drugi dnevni let na pojedine dane u tjednu. Kompanija sada prometuje dva puta dnevno između spomenutih zračnih luka, a na navedenoj su liniji do sada uglavnom prometovali zrakoplovi tipa Embraer E170 i E190.

Kapacitet spomenutih zrakoplova iznosi 76 odnosno 100 putnika. Od početka svibnja KLM je počeo koristiti zrakoplove većeg kapaciteta na određenim danima u tjednu, uglavnom zrakoplove tipa B737-700 koji mogu prevesti i do 142 putnika. Zrakoplovi tipa B737-700 najavljeni su na oba dnevna leta prema Zagrebu sve do 14. lipnja, te ponovno od 21. lipnja do 04. srpnja.

Od početka srpnja do kraja kolovoza KLM na liniji između Zagreba i Amsterdama planira koristiti zrakoplove tipa B737-800, kapaciteta čak 186 putnika. Kroz samu špicu ljetne sezone verzija -700 najavljena je samo nedjeljom i to na jednom dnevnom letu.

KLM na ovaj način značajno povećava broj ponuđenih sjedala iz i prema Zagrebu, računajući na veću potražnju u ljetnim mjesecima. U periodu od 01. lipnja do 31. kolovoza nizozemski će avioprijevoznik na ovoj liniji ponuditi više od 56.800 sjedala.

Povećanje broja operacija prema Splitu

Od 17. svibnja, KLM je povećao broj operacija prema splitskoj zračnoj luci te su sada letovi prema i iz Amsterdama dostupni svakodnevno.

Kako je za Croatian Aviation potvrdio čitatelj s jučerašnjeg leta Amsterdam – Split, zrakoplov B737-700 bio je gotovo pun, pa ne čudi odluka kompanije da ranije nego što je to bilo u ljetnoj sezoni 2019. godine poveća broj operacija prema Zračnoj luci Split. Kako smo ranije već i najavili, KLM će ovog ljeta između Splita i Amsterdama prometovati čak 12 puta tjedno!

Uz Split i Zagreb, KLM će ovog ljeta prometovati i prema Dubrovniku, od 26. lipnja, svakodnevno. Time će nizozemski nacionalni avioprijevoznik, najstarija aviokompanija na svijetu, ovog ljeta u špici sezone imati čak 33 leta tjedno prema tri hrvatske zračne luke što je značajno povećanje u broju operacija u odnosu na godinu prije izbijanja globalne pandemije. Tvrtka iz iste grupacije, Air France, također je prisutna u tri hrvatske zračne luke – Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Iako su zrakoplovi tipa E170 i E190 vrlo dobro prihvaćeni od strane putnika, zrakoplovi tipa B737 imaju značajno veći kapacitet, a kompanija će uskoro i na letovima unutar Europe omogućiti korištenje interneta (besplatan za društvene mreže) pa će to dodatna usluga biti dostupna i na letovima prema Splitu i Zagrebu. S obzirom na to da se očekuje dobar booking i na novoj liniji prema Dubrovniku, nema sumnje da će kompanija i na ovoj liniji koristiti zrakoplove iz B737 obitelji.

Osim onih koji putuju između spomenutih gradova, valja naglasiti kako je udio transfernih putnika na linijama KLM-a izrazito visok, unutar Europe to se odnosi uglavnom na odredišta poput Dublina, Londona, Manchestera i Osla.

KLM je u posljednje dvije godine značajno povećao prisustvo na hrvatskom tržištu, a za očekivati je da će se to i nastaviti u budućnosti. Sasvim logičan odabir kompanije bilo bi uspostavljanje redovnih linija iz Amsterdama prema Puli i Zadru.


Komentari