ZABORAVLJENA BILJKA: Ovaj brend u svojim proizvodima koristi sve blagodati heljde

Foto: Heraclea Facebook

Prirodna kozmetika i drugi proizvodi malih, domaćih proizvođača postaju sve popularniji. Kako bi brojne OPG-ove okupili na jednom mjestu, pokrenuta je Heraclea, obrt za proizvodnju i trgovinu. Heraclea na jednom mjestu od 2016. godine okuplja nekoliko proizvođača, a nude i vlastite proizvode.

Heraclea je isprva zamišljena samo kao trgovina prehrambenih proizvoda domaćih OPG proizvođača. U to vrijeme naišli su na heljdu, zanimljivu i pomalo zaboravljenu biljku koja se može koristiti na najrazličitije načine.

Raznolika primjena heljde dolazi do izražaja u Heracleinoj bogatoj ponudi. Oni proizvode jastuke punjene heljdinim ljuskicama, za koje se smatra da pomažu kod bolova u vratu i neispavanosti. Heracleini jastuci punjeni su termički obrađenim ljuskicama heljde iz domaćeg uzgoja, različitih dizajna i dezena. Prilikom izrade koriste se pamučni materijali.

Foto: Heraclea Facebook

Heljda daje tamni aromatični med, čaj od heljde pomaže kod poremećaja probavnih organa (hemeroida i tankog crijeva), poboljšava pamćenje i cirkulaciju, pomaže dijabetičarima. Osim u oljuštenom, može se pronaći i u neoljuštenom obliku.

Foto: Heraclea Facebook

Osim prirodne kozmetike i proizvoda od heljde, u Heracleinoj ponudi nalazi se i odjeća. Etnolino haljine i tunike izrađuju se od stopostotnog pamuka i ukrašene su etno vezovima i motivima.

Foto: Heraclea Facebook

Heracleu vodi ambiciozni mladi tim kojeg čine Tina Mrzljak i Mario Nikolovski, a započeli su upravo s izradom jastuka punjenih ljuskama heljde. Njihove proizvode moguće je naručiti putem web shopa, ili ih posjetiti fizički na adresi Nova Ves 26.


Komentari