NEUGODNOST NA MAMOGRAFIJI: Zagrepčanka morala u drugu kliniku jer ima ‘prevelike grudi’

FOTO: matrixworldhr.com

Zagrepčanka nije uspjela obaviti mamografski pregled.

K.P. doživjela je nobično iskustvo u Klinici za tumore na Črnomercu. Naime, mamograf za sve veličine u kvaru je godinu dana.

“Doktor mi je rekao da dignem majicu. Pogledao mi je prsa i odmah rekao da su prevelika za snimanje. Ostala sam u šoku jer već godinama tamo dolazim i nikad mi se to dosad nije dogodilo, ispričala je K. P. (67) iz Zagreba za 24 sata.

Na pregled je čekala skoro godinu dana, a kada je došla na mamografiju u Kliniku za tumore neugodno se iznenadila objašnjenjenjem kako uređaj neće moći snimiti prsa te veličine,  zatim je upućena u Vinogradsku.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Od raka dojke u hrvatskoj godišnje oboli preko 2500 žena[/box]

Rečeno joj je kako se ne mora naručiti nego direktno otići u Vinogradsku.

“Ja sam starija žena na štakama i to mi predstavlja velike komplikacije. Čekala sam jako dugo na ovaj bitan pregled”, kazala je gospođa.

U Klinici za tumore objasnili su da im mamograf kojim mjere sve veličine grudi nije u funkciji.

“Mamograf s velikom pločom nam se pokvario prije godinu dana. Ovaj drugi mamograf ima premalu ploču koja ne može snimiti veća prsa. Zato pacijentice moramo slati u ustanovu u Vinogradskoj”, rekla je zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

Dodala je da Klinika trenutačno u nabavlja novi mamograf. No dok ga ne nabave, žene većih grudi morat će odlaziti u Vinogradsku bolnicu.


Komentari