Koncert Jazz orkestra HRT-a uz genijalnog Michaela Abenea

Istinski genij.

U dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u srijedu 5. travnja održat će se koncert Jazz orkestra HRT-a. U Jazz ciklus HRT-ovog orkestra ovaj put će se uključiti višestruki dobitnik Grammya, pijanist, skladatelj, aranžer, producent i voditelj sastava Michael Abene.

Ovaj istinski genij uz Jazz orkestar HRT-a predstavit će izbor djela koja su obilježila njegovu karijeru i utjecala na generacije skladatelja i aranžera.

Od samih početka svoje karijere u orkestrima Dona Ellisa ili Maynarda Fergusona šezdesetih godina prošloga stoljeća, Michael Abene obilježio je kao rijetko tko američku i europsku glazbenu scenu: kao pijanist velikana kao što su Zoot Sims i Al Cohn, kao skladatelj filmske i televizijske glazbe, kao aranžer za umjetnike raznih žanrova, od Dizzya Gillespiea do Lize Minelli, B. B. Kinga i Charlesa Aznavoura, ali i kao producent za etiketu GRP, s kojom je osvojio Grammy za album Digital Duke Mercera Ellingtona.

Jedan od najistaknutijih profesora s Manhattan School of Music, bio je i šef dirigent WDR Big Banda iz Kölna za koji je napisao stotine aranžmana, te osvojio dva Grammya za album s Michaelom Breckerom i Patti Austin


Komentari