Vlasnica kozmetičkog salona otkrila sve o novom načinu rada, Zagrepčanke navalile na termine

FOTO: Instagram/glitterglamjarun

Otvaramo u ponedjeljak. Pripremili smo maske, rukavice i dezificijense na ulazu u svaku prostoriju”, započinje razgovor s nama Iva, vlasnica salona Glitter&Glam. Jedna njihova lokacija se nalazi na Jarunu, a druga na Kvatriću.

Pleksiglas nismo stavljali na pult jer nam nema smisla da smo sa klijentima u sobi i onda da naplaćujemo preko pleksija”, nastavlja te dodaje kako su sve propisane mjere kojih se mora pridržavati njima sasvim u redu.

Kirurške maske, razmak od metar i pol i beskontaktno plaćanje: Evo kako će izgledati budući odlasci kod frizera

Jedna od najvećih promjena bit će ona da je klijentica sada jedina u salonu. Narudžbe preko telefona ili društvenih mreža u njihovom su salonu oduvijek tako da većih promjena tu nema, ali ipak, morali su smanjiti ukupan broj tretmana u danu.

“I prije smo radili samo na narudžbe tako da s tim nemamo problema. Sada smo ih samo malo prorijedili tako da je svaka klijentica sama na tretmanu“, govori nam te nastavlja kako su se oni dijela predloženih mjera držali i kada nije bilo epidemije.

“Većinu tretmana radili smo s maskama i rukavicama, mijenjali papire i ručnike nakon klijentica te dezinficirali“, veli nam vlasnica salona i tako potvrđuje kako ove mjere neće biti problem u njenim prostorijama gdje je dezinfekcija svakako bila dio svakodnevnice.

Očito je kako su u ovom predljetnom razdoblju kozmetički saloni uistinu nedostajali Zagrepčankama jer je potražnja iznimna. Iva nam tvrdi kako su gotovi svi termini za mjesec svibanj već sada popunjeni, a iako odlazak na plažu nije još uvijek potpuno siguran to nije spriječilo njene klijentice da se svejedno pobrinu za to kako će izgledati.

“Gotovo 90 posto narudžbi su tretmani mršavljenja, a nakon toga depilacije i tretmani lica”, tvrdi Iva. Izgleda kako je boravak kod kuće možda izazvao koji kilogram viška, ali Zagrepčanke ništa ne prepuštaju slučaju pa su se tako s viškom ovog svibnja odlučile uhvatiti u koštac.

Tretmane na koje su se naručile, moći će platiti upravo prema savjetima Stožera, beskontaktnim plaćanjem kojeg njeni saloni imaju na obje lokacije. Kada su u pitanju maske za lice, klijentice je pozvala da ponesu svoje, ali oni će svejedno biti spremni.

“Klijenticama smo preporučili da ponesu svoju ako imaju, a ako ne, imamo ih mi. Cijene maski su sa 20 kuna za 50 komada skočile na 300 kuna”, veli dobro pripremljena vlasnica salona koja jedva čeka ponovno početi s radom.

Za kraj smo Ivu upitali ima li i muških klijenata te na koje tretmane se oni odlučuju, a ona nam je rekla kako Zagrepčani još uvijek rijetko posjećuju kozmetičke salone, ali oni koji se na to ipak odluče dolaze na korekcije obrva.

 

Komentari