(VIDEO) OVO JE OČARAVAJUĆE! Kada vidite što je ova Zagrepčanka napravila, poželjet ćete i vi odmah isto!

Foto: Luana

I dok je danas uređivanje stana, pa čak i kupnja nekog stolića ili komode skupa investicija, ono što je sigurno je to da vlastita kreativnost i mašta ne košta ništa. Ali je zato potreban izvjestan trud, volja i želja.

Znate onaj popularni naziv DIY (Do It Yourself) ili “uradite to sami”. Da, danas je ljudima jednostavno isplativije sami napraviti nešto za svoj dom nego otići u trgovački centar i dati “cijelo bogatstvo” za jedan stolić koji će krasiti vaš dnevni boravak. Zato se mnogi odlučuju upravo na palete od kojih se mogu napraviti doslovnu čuda … ono što je originalno, samo tvoje, ono što niti jedan dućan nema u ponudi.

E upravo se na tako nešto odlučila Luana (25) iz Zagreba koja je od nekadašnjeg staklenog regala s policama napravila nešto fenomenalno.

Ovo je genijalno

“Ovo je bio stakleni regal s policama, a dimenzije su mi pasale. No kako nismo mogli naći odgovarajuće dimenzije kutija odlučili smo napraviti svoje”, rekla nam je kreativna Luana i dodala kako su police odlučili izraditi od paleta.

“Prvo smo izrezali daske koje smo kasnije svaku izrezali po mjeri. Nakon toga smo ih brusili, zakucali, premazali primerom, a zatim i bojom. Na taj smo način dobili jedan “rustikalni” štih”, priča nam i kaže kako su također dodali i špage kako bi police mogli izvlačiti van, dok su od ispod zalijepili male naljepnice kako ne bi oštetile komodu.

Foto: Luana

Iako ovdje treba uložiti truda, taj se trud zaista isplati jer ova komoda izgleda očaravajuće. No, no što je vrlo uzbudljivo kod ovakvih paleta je to što se mogu koristiti u različite svrhe, a često ih možete i besplatno nabaviti u blizini nekih industrijskih objekata ili pak u lokalnim centrima za recikliranje.

U Europi je trend izrade namještaja od paleta velik, a pokoju paletu sigurno ćete pronaći i u najsuvremenijim domovima. Naime, vrlo su čvrste, jer se obično izrađuju od hrasta ili javora, a dizajnirane su kako bi nosile i do nekoliko stotina kilograma težine.

Kako je Luana napravila impresivnu komodu s policama na kojoj bi joj svatko zavidio, pustite mašti na volju, zasučite rukave i bacite se na posao. Osim komode možete si napraviti stolić u dnevnom boravku na kojem ćete s guštom poslužiti piće, ili pak naslonjače na garniturama za glave na koje ćete samo pobacati jastuke i udobno se smjestiti dok gledate film. Možete napraviti i sjedeće garniture za svoje ukućane ili veliko društvo, a ako imate terasu, pričekajte prve zrake sunca i prionite na posao. Napravite pravu malu vrtu oazu kojoj će svatko zavidjeti.


Komentari