Užasnuta nakon kupovine u poznatom trgovačkom lancu: ‘Nakon ovakve sramote nikada više neću ući!’

commons.wikimedia.org

“Takvo javno sramoćenje i poniženje još nikad nisam doživjela u životu”, kazala je građanka.

Naviknuti smo na razočaranja u velikim trgovačkim lancima, od hrane pa do krajnje neugodnog ponašanja “uslužnih i strpljivih” djelatnika. Naravno, ima i vrlo neugodnih kupaca, ali svaka će tvrtka, trgovački lanac ili obrt ustvrditi “da je kupac/klijent najvažniji”.

No, to očito ne vrijedi za sve trgovačke lance, što dokazuje incident koji se dogodio u Samoboru u Lidlovoj trgovini, kada je građanka doživjela sramotni ispad, lažne optužbe i klevete od strane blagajnice i zaštitara, o čemu je obavijestila i sam trgovački lanac na njihovoj službenoj Facebook stranici.

‘Svi su zurili u mene kao u lopova’

Naime, kako piše Iva, u ponedjeljak 18. rujna oko 8 sati ušla je u Lidl na adresi Ul. Grada Wirgesa 20 u Samoboru. Blagajnica ju je upitala je li jakna koju ima na sebi njezina. Nakon što joj je Iva potvrdno odgovorila, blagajnica je zatražila zaštitara da pričeka kod nje. Nakon naplate artikala koje je Iva uzela, zaštitar joj je rekao da pođe s njim. Stajao je, kaže Iva, tik iza nje kao da je, opisuje građanka, riječ o teškom kriminalcu koji bi mogao pobjeći.

Prisutni kupci koji su svjedočili ovom događaju zurili su u nju, opisuje Iva, kao u lopova i kradljivicu.

“U pokrajnoj prostoriji vaš zaposlenik me opet upitao da li je jakna na meni moja na što sam ja opet potvrdno odgovorila. Objasnila sam da se radi o jakni staroj nekoliko godina kupljenoj u trgovini modne marke Mango. Također sam dobrovoljno skinula dotičnu jaknu i ukazala na etiketu Manga koja je i više nego uočljiva na vratnom dijelu odjevnog predmeta. Međutim, to nije bilo dovoljno vašem djelatniku već je i dalje pregledavao etiku valjda misleći da sam Lidlovu etiketu odrezala i umjesto nje prišila nasred vaše trgovine Mangovu etiketu?!

Tek kada sam rekla da sam vatrogasac, da u životu nikada nisam ništa ukrala niti bih tako nešto učinila, zaštitar me pustio. Takvo javno sramoćenje i poniženje još nikad nisam doživjela u životu. Tim više što je jakna iz vašeg asortimana napravljena od druge vrste kože točnije brušene kože, a moja od prave ovčje ne brušene kože, te se razlikuje u modelu i detaljima izrade poput štepova na džepovima, zakovicama, alkama za remen, rukavima koji su na mojoj jakni šivani iz dva dijela i epoletama koje moja jakna ima, a vaša nema”, napisala je Iva na Lidlovoj stranici i time dokazala da jakna nije Lidlova, ali i da sami djelatnici nisu upoznati sa svojim asortimanima.

U objavi je priložila i fotografiju svoje jakne kako bi ju, kaže, mogli usporediti s jaknom iz Lidlovog kataloga br. 38/2017 sa stranice broj 11.

FOTO: Iva Cvetojević / Facebook
FOTO: Iva Cvetojević / Facebook

“Zanima me da li je uobičajena praksa lanca Lidl zbog nepoznavanja asortimana u trgovinama vaših vlastitih djelatnika da se pošteni kupci javno blate i sramote na ovakav način?!

Inače uvijek kada busom putujem iz noćne smjene odem u vaš navedeni dućan i kupim si pecivo, očito čovjek ne može u današnje vrijeme kupiti pecivo da ga ne optuže za krađu. Nakon ovakve sramote nikada više neću ući, a kamo li kupiti nešto na bilo kojem od vaših prodajnih mjesta”, zaključila je ogorčena građanka.

Isprika Lidla

Uz brojne osude ovog trgovačkog lanca na ovu objavu, Lidl se naime u komentarima objave ispričao sljedećim riječima:

Poštovana Iva,

želimo vam se ispričati za jučerašnju neprimjerenu situaciju u našoj trgovini. Žao nam je što ste pretrpjeli neugodnosti i zahvaljujemo vam se na informaciji, odnosno što ste nam za tu neugodnost javili. Poduzeli smo sve mjere kako bismo saznali što je dovelo do takve situacije te ćemo poduzeti sve da se takve situacije više ne ponavljaju u našim trgovinama.

Lijep pozdrav,
Lidl Hrvatska

Zbog navedenog incidenta i sami smo se obratili Lidlu za očitovanje, no do zaključenja članka nismo dobili odgovor.


Komentari