USPJEH ZA ZAGREBAČKU TVRTKU! Pivovara sa Žitnjaka proglašena najboljom u Europskoj uniji

FOTO: The Garden Brewery/Facebook

Članovi pivovarskog kluba “Beer52” odlučili su kako je zagrebačka craft pivovara “The Garden Brewery” ponovno i ove godine okrunjena titulom najbolje pivovare u Europskoj uniji.

“Dotjerano, izuzetno pitko, ali sofisticirano i često iznenađujuće. Gardenov pristup odražava toliko trendova u europskoj proizvodnji craft piva. Stalno smo impresionirani njihovom inovativnošću i kvalitetom, a recenzije članova to i potvrđuju” opisali su Gardenovo pivo ljubitelji iz kluba “Beer52”.

Osim glavne nagrade, ekipa je osvojila i nagradu za najbolje pivo niskog postotka alkohola, a radi se o pivu Micro IPA.

Važno je istaknuti kako “The Garden Brewery” sa zagrebačkog Žitnjaka postoji tek četiri godine, a ovo je druga godina zaredom kako je proglašena najboljom u Europskoj uniji.

FOTO: The Garden Brewery/Facebook

Organizator glazbenih festivala i evenata na ideju o zagrebačkoj pivovari odlučio se kad je shvatio da može poboljšati kvalitetu i uštedjeti praveći vlastito pivo.

Pivski klub “Beer52” osnovan je 2013. godine i ima 50 tisuća pretplatnika kojima se dostavlja kutija craft piva svakoga mjeseca. U izborima najboljih pivovara sudjelovali su članovi kluba koji su pritom dali 2.2 milijuna glasova i ocjena.

Craft pivovara “The Garden Brewery” projekt je Davida Planta i Nicka Colgana. Colgan je od ujedno i producent i osnivač uspješnog Garden festivala koji je vodio deset godina.


Komentari