USKRŠNJI CEKER: Ne propustite sajam ekoloških proizvoda na Dolcu, izlagat će 20 domaćih proizvođača

Foto: Zagreb.info

Zaželite li se domaćih proizvoda koji će se predstaviti uz kulinarsko događanje, izrade pisanica, a i DJ-a koji će se pobrinuti za glazbeni program, nipošto nemojte propustiti Uskršnji ceker – sajam ekoloških i drugih certificiranih domaćih proizvoda ovog petka i subote.

Dvodnevni događaj zadnjeg dana ožujka i prvog dana travnja, trajat će od 8 do 15 sati na platou tržnice Dolac u organizaciji Grada Zagreba i Tržnica Zagreb.

Okupit će se 20 domaćih izlagača, a građani će moći isprobati domaći med (od proizvođača kao što su Domed ili OPG Orijana Mikelec), mliječne proizvode (Horizont), suhomesnate proizvode (OPG Nedeljka Damjanović) ili vino (OPG Gregorić Snježana).

Za sirupe, likere i džemove pobrinuti će se izlagači kao što su OPG Branko Kovačić, za proizvode od aronije Aronia excelanta, a moći se će nabaviti i tjestenina, mlinci, svježi batat (OPG Kovačić Ivan), pa guščja pašteta (Anser int.) pa čak i čili papričice (OPG Kristoš Preložnjak Christian).

Inače, svi navedeni proizvodi, nositelji su oznake Plavi ceker.

Riječ je o oznaci visoke kvalitete za hrvatske tradicijske poljoprivredne i prehrambene proizvode koji je uz moto “Od hrvatskog polja do zagrebačkog stola”, kao projekt pokrenut i predstavljen krajem 2019. godine od strane tadašnje gradske uprave.

Ideja oznake je promovirati domaće OPG-ove s kvalitetnim proizvodima koji nemaju vremena ili mogućnosti raditi vlastitu promidžbu, a s druge strane i informirati Zagrepčane o kvalitetnoj hrani koja se može nabaviti u Zagrebu.


Komentari