Unikatne i pomalo čarobne lutkice iz radionice mame Tine kao savršen poklon

Da treba slijediti svoje snove, shvatila je Tina Dolić koja je nakon dugo razmišljanja uplovila svijet poduzetništva. Otvorivši obrt „Radionica mame Tine“, ova Zagrepčanka je započela podaju unikatnih i zaista predivnih lutkica koje izrađuje koje izrađuje sama uz pomoć obitelji.

Tinu je posao oduvijek vodio u drugom smjeru, ali je uvijek pronalazila način da si uzme malo oduška i poigra se s kreativnošću. „Radionica mame Tine“, nakon dugog razmišljanja i puno podrške njezinog supruga Luke konačno je zaživjela u listopadu 2020. godine. Ideja o radionici je postojala duže vrijeme, a javila se nakon rođenja prvog djeteta, kćeri Eve. Ova mlada majka svojoj je kćerkici htjela darovati nešto posebno što ju je dovelo do stvaranja originalnih lutkica.

Koristeći porodiljini dopust, Tina svu pažnju posvećuje Evi i Lovri, a nakon što svi zaspu ova ponosna mama dvoje mališana, započinje svoj kreativni proces. I nije joj teško, iako često bude izazovno. No to je posao koji naprosto voli, a suprug Luka joj uskače koliko god može po pitanju nabave materijala, brige oko djece i slično. No pomažu i Eva, koja je i najveći kritičar, te Lovro koji rado raznosi one sitne dodatke za lutkice.

Inspiracija za sam izgled lutkica došla joj je spontano, a izrađuje ih po narudžbi i željama kupaca. Lutkice izrađuje od prirodnih materijala, vanjski dio rađen je od pamučnog platna i vune, a punjene su antialergijskim i antibakterijskim punilom. Visine su oko 40 centimetara i uistinu nježne na dodir. Svakako treba naglasiti da su u cijelosti rađene ručno, a sam proces izrade traje oko šest sati. Cijena se kreće između 230 i 260 kuna.

Ove lutkice nisu nužno rezervirane samo za dječju igru, Tina nam otkriva kako mogu biti i idealan ukras u prostoru ili na kauču, dakle pravila nema. Narudžbe prima putem poziva ili društvenih mreža. Facebook stranicu mame Tine možete posjetiti ovdje, kao i Instagram stranicu.

Tina nam je kazala kako je bilo težih perioda u stvaranju lutkica koje danas prezentira, međutim uvjerila se kako trudom i upornošću zaista možemo sve, pa time zadovoljstvo poslom ne krije jer radi ono što zaista voli i što je ispunjava. Kao i mnogo žena u poduzetništvu, premišljala se, no na sreću suprug joj nije dopustio da odustane od ove sjajne ideje koja danas uveseljava i male i velike.

Zbog navedenog, upitali smo ju što bi poručila ženama koje se isto premišljaju, uploviti ili ne u svijet poduzetništva.

„Odvažite se i pokušajte jer kasnije ćete žaliti za neiskorištenim prilikama i pitati se ‘što bi bilo kad bi bilo’. Trud se uvijek isplati i nekako uvijek krene na dobro. U izreci “slijedi svoje snove” zaista ima nešto. Stoga, hrabro i nemojte odustati na tome putu”.


Komentari