UMJETNOST ČVOROVA: Sestre izrađuju jedinstvene predmete tehnikom makramea

Foto: Mitu Makrame Instagram

Mitu Makrame brend je koji su stvorile sestre Mirta i Antonia. Zaljubljenice u ručni rad odlučile su oživjeti pomalo zaboravljenu tehniku makramea, odnosno tekstila oblikovanog u čvorove.

Započele su s izradom makramea kao hobijem, ali su ga onda odlučile približiti ga drugim ljudima. Mirta s ručnim radom i primijenjenom umjetnosti ima i fakultetsko iskustvo. Zajednički rade sve, a naziv Mitu došao je od njihovog nadimka iz djetinjstva.

Sestrama su biljke velika inspiracija u radu, a često izrađuju upravo viseće police za njih. Njihovi dizajni nastaju spontano i često eksperimentiraju kroz cijeli proces. Osim visilica za biljke, Mitu makrame u ponudi ima lustere, svijećnjake, zidni dekor i nakit.

U izradi Mitu Makrame koristi užad od pamuka, jute i konoplje te drvo. U svom radu najčešće koriste nebijeljene materijale, a preferiraju prirodne boje materijala kao što su bež, bijela i siva.

Mitu Makrame proizvodi mogu se naručiti preko njihovog Etsy shopa, Instagrama ili Facebooka. Osim toga, sestre imaju i Youtube kanal na kojem objavljuju tutorijale za sve koji sami žele naučiti tehniku makramea.


Komentari