UMJETNIČKA DJELA U STAKLENCI! Oživite vaš prostor minijaturnim vrtom koji uspijeva baš svima

Vrijeme darivanja sve je bliže, a kako bi na vrijeme odabrali idealne poklone za svoje najbliže, portal Zagreb.info od 23.11. do 21.12. svaki dan donosi zanimljive i originalne ideje za poklone!

Pronašli smo nešto što će oduševiti sve biljkoljupce, ali i one koji svoj prostor žele uljepšati zelenilom, no nemaju previše vremena za brigu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sᴴᴬᴹᴬᴵ Gᴿᴵᴺ (@shamaigrin)

Riječ je biljnim terarijima o kojima su nam nešto više rekle dvije iznimno kreativne sestre Jelena Šangarelo i Dina Šavorić. Kako su obje dizajnerice cijeli svoj život posvetile su uređenju prostora i rado ga ispunjavaju biljkama, koje naprosto obožavaju, a s vremenom su počele izrađivati i biljne terarije. U početku su ih izrađivale iz gušta, no oduševljeni prijatelji, potaknuli su ih da odu korak dalje što je dovelo do stvaranja brenda Shamai Grin (zelene sestre).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sᴴᴬᴹᴬᴵ Gᴿᴵᴺ (@shamaigrin)

Biljni terarij izgledom podsjeća na minijaturni vrt koji raste unutar staklene posude, a u njemu se, ovisno i terariju nalaze razne ezgotične biljke koje vole tropsku klimu, odnosno puno vlage. Naime, zbog zatvorenog sustava i imitacije vlažne tropske klime dolazi do procesa kondenzacije odnosno stvaranja vlage koja se “hvata” za staklene stijenke posude i slijeva nazad u zemlju. I tako u krug. Biljke unutar posude zahtijevaju zalijevanje jednom u pola godine, čime su idealne za sve „antitalente“ za biljke, kao i za one koje nemaju vremena da im se posvete. Uistinu, ovaj mali vrt oživit će svaki prostor i dati posebnost i ljepotu i najobičnijem kutku doma.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sᴴᴬᴹᴬᴵ Gᴿᴵᴺ (@shamaigrin)

Terarij iz njihove radionice uistinu izgledaju poput malih umjetničkih djela, a suosnivačica brenda Dina tvrdi kako svi terariji rezultat njihove mašte i pomnog proučavanja biljaka. Uz to dolazi i puno eksperimentiranja, a sve u cilju kako bi dobili idealni samoodrživi terarij. Kombinacija biljaka koje se međusobno „vole“ i potiču međusobni rad, osnovica je uspješnog terarija. Uistinu, potrebno je poštivati i dobro poznavati biljke kako bi ovaj mali vrt uspio. Slijedom navedenog, proces izrade zahtjevan je i dugotrajan, a suosnivačica brenda nam ističe kako je izuzetno važno da sve bude dobro očišćeno kako ni se uklonila mogućnost truljenja i potencijalnih nametnika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sᴴᴬᴹᴬᴵ Gᴿᴵᴺ (@shamaigrin)

Rok trajanja terarija ovisi u pridržavanju uputa, a iz Shamai Grina preporučuju sljedeće: „Ne zalijevati ga, što manje čačkati po njemu i bit će trajniji“.

Biljni terariji ovog brenda mogu biti različitih veličina, ovisno o želji kupaca, a ono što ih izuzetno ugodno iznenađuje, da osim klijenata koji kupuju za svoj poslovne prostore, djevojke svojim dečkima ove minijaturne vrtove poklanjaju za rođendan. Kako kažu, muškarcima je ova praktičnost idealna, te cijene estetiku. Isto tako, idealni su i za putoholičare, koji nemaju brigu sa zalijevanje, ali i za one koje imaju mačke koje ovu biljku neće moći uništiti. Ako volite biljke, ali vam i kaktus „umre“, biljni terarij je idealan i za vas jer ćete konačno imati vrt u kojem možete uživati bez ikakve brige.

Cijena ovih umjetničkih djela ovisi o zahtjevnosti izrade i koliko terarija kupite. Stoga, ako imate biljkoljupca, a ne znate što mu pokloniti, budite sigurni da će im biljni terarij uljepšati ovaj Božić. Primjerak možete naručiti putem Instagrama ili Facebook stranice.


Komentari