TRŽNICA BORONGAJ KONAČNO DOČEKALA PRAVDU: Nakon dva mjeseca burne borbe neće se rušiti

Borna Filic/PIXSELL

Dva mjeseca nakon najave da se uklanja tržnica na Borongaju, ipak je odlučeno kako ona ostaje.

“Grad se širi, određene lokacije postaju drugačije. Gradi se sportski centar Svetice i ta priča tamo ne može ostati”, izjavio je svojevremeno glasnogovornik Tržnica Zagreb Miroslav Pupić Bakrač.

Upravo ova informacija šokirala je 30-ak zakupaca koji na tom, Zagrepčanima dobro poznatom placu, posluju već 20 godina.

 

Zagrebački Ponterosso, kako ga je najlakše opisati, nudio je šaroliku ponudu odjeće, obuće i raznih drugih artikala po puno pristupačnijim cijenama od onih u trgovinama i buticima. Gotovo je s tim, kažu iz Gradskih tržnica, dolazi vrijeme da se Zagreb mijenja.

Trebali su biti uklonjeni do 20. lipnja, a dobili su i podršku zagrebačkog SDP-a.

Bernardić se založio za ostanak tržnice

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a, Davor Bernardić, žestoko je osudio bezrazložno zatvaranje Tržnice Borongaj na kojoj radi više od 70 obrtnika i malih poduzetnika. Bernadrić se obratio medijima s Tržnice u ponedjeljak 16. svibnja i poručio kako je ovaj potez Grada neprihvatljiv.

“Neprihvatljivo je da se ove ljude, koji već 20 godina žive od svog rada na ovoj tržnici, bez obrazloženja i preko noći, uklanja s lokacije koja je tradicionalna u Zagrebu. Ako pribrojimo njihove članove obitelji, oko tisuću građana Zagreba živi od ove tržnice”, kazao je Bernardić.

Međutim, danas je donesena odluka kako tržnica ipak ostaje, a zakupci i prodavači to smatraju pravim čudom.

>>> BERNARDIĆ SPAŠAVA TRŽNICU BORONGAJ: ‘Imamo peticiju s više od tisuću potpisa’

>>> UKLANJA SE TRŽNICA NA BORONGAJU! Zakupci poručili Bandiću: ‘Mičete sve od čega građani imaju koristi!’

Komentari