Torjanac zastupnike nazvao licemjerima, zaiskrilo zbog paljenja Novosti

FOTO: Dražen Komar

Na 3. sjednici Gradske skupštine povučena je točka o osudi paljenja Novosti.

Nastavak 3. sjednice Gradske skupštine trebao je raspravljati o paljenju ‘Novosti’, glasilu Srpskog narodnog vijeća u centru Zagreba. Ipak, točka o osudi paljenja ‘Novosti’ je povučena.

‘Pojedini zastupnici koriste govornicu kako bi reklamirali sami sebe bez osnove’, komentirao je Andrija Mikulić. ‘Vidjeli ste da otvaraju neke teme koje su apsolutno za to i ja sam za to da se o njima raspravlja ali ne na način da se drugi zastupnici vrijeđaju’, dodao je.

Dotakao se i poslovnika te smatra kako ih neki zlorabe. Ubuduće će predložiti 3 replike kada se netko prijavi u ime predlagatelja.

‘Radi brzine i konkretnosti predložit ću da replike idu do 3 puta’, dodao je Mikulić.

‘Zar mislite da naše Zagrepčane i Zagrepčanke zanima da se netko javlja deset puta kako bi sam sebe reklamirao ?’, komentirao je Mikulić. Kako je rekao, radit će na tome da se ubrza rad Skupštine.

Neovisni gradski zastupnik Marko Torjanac osvrnuo se na povlačenje točke o osudi paljenja ‘Novosti’.

‘Stranka Milan Bandić 365, napravila je diverziju i predložila je izmjene zaključka u kojima se izabacuje konkretan počinitelj, konkretna žrtva i konkretan čin’, rekao je Torjanac te dodao kako bi takav zaključak samo načelno osuđivao prava manjina a kako to već imamo u Ustavu, donošenje ovakvog zaključka bila bi obična floskula.

‘Mi imamo potrebu osuditi nešto što se konkretno dogodilo i pozvati se na Ustav. Na ovaj način bi se izbjeglo osuđivanje konkretnog događaja. ‘, komentirao je Torjanac te dodao kako je još gore da se u 3. točci zaključka pokušalo prevariti Skupštinu i građane jer je jedini konkretan podatak a to je mjesto spaljivanja ‘Novosti’, naveli krivo.

‘Time policija ne bi mogla identificirati počinitelja niti locirati ga.’, dodao je Torjanac. Smatra kako je stranka Milan Bandić 365 napravila isto kako bi zaštitila marginalnu stranku fašističkih manira te tako izašli u susret nezavisnima za Hrvatsku, Bruni Esih te ‘pravom gradonačelniku’ Zlatku Hasanbegoviću.

‘Nazvao sam Skupštinare koji su to napravili licemjerima, na što su se oni osjetili jako uvrijeđenima.’, komentirao je Torjanac.

Točka koja je povućena će se moći opet ponoviti za 3 mjeseca.

 


Komentari