Male simpatične kvartovske ‘tržnice’ pune su domaćih proizvoda

U posljednje vrijeme, gotovo svaki kvart ima svoju malu trgovinu koja nudi pregršt domaćih proizvoda.

U Zagrebu ponovo oživljavaju mali kvartovski dućani, kojih je u jednom razdoblju bilo sve manje. Ipak, čim se Zagreb počeo buditi, niknulo je mnoštvo novih malih dućana među kojima su mini kvartovske tržnice.

Pregršt domaćih proizvoda, voća i povrća s hrvatskih poljoprivrednih gospodarstava, sada su dostupniji u ovim malim dućanima.

Plac.hr

FOTO: Dražen Komar
FOTO: Dražen Komar

Ova mala trgovina smještena je na Peščenici, na adresi Ivanićgradska 73. Ima bogatu ponudu voća i povrća s malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Plac.hr ima svoju internet stranicu, na kojoj je moguće vidjeti akcije sezonskog voća, a ukoliko ste ljubitelj egzotičnog voća, ova mala trgovina nudi najzanimljivije voćke.

Fino.hr

Na Vrbiku, na adresi Kninski trg 7 pronaći ćete trgovinu čija je ponuda domaćih proizvoda beskrajna. Osim što imaju dostupnu internet kupovinu, možete naručiti svježe voće i povrće te preuzeti u njihovoj trgovini.

U ovoj ćete trgovini pronaći sve od mlječnih proizvoda do mesa. Možete se predbilježiti za svježe eko meso i bit ćete sigurni da će na vaš kućni prag ili u ovu trgovinu, stići svježe namirnice.

Fino.hr3

 

Eko hiža

Nedaleko od Trga žrtava fašizma, na adresi Kneza Mislava 3, nalazi se mala trgovina zdrave hrane. Ovdje možete pronaći pregršt domaćeg povrća, voća, eko jaja, te mnoge druge proizvode. Ukoliko vam ova trgovina nije blizu, možete samo malo pronjuškati po internetu i pronaći ćete dostavu proizvoda koje nudi Eko hiža.

FOTO: Dražen Komar

 

Mrkvica

Između Zvonimirove i Branimirove, točnije na adresi Ljudevita Posavskog 34a, nalazi se šarmantni mali dućan zdrave hrane. Možete pronaći svakavih zanimljivosti, od rakije za van do craft piva. A za vas uvijek ima svježeg voća i povrća, o čemu vas redovito obavještavaju putem svoje Facebook stranice. Svakako, kada nađete vremena svratite u ovu malu tržnicu.

Dobri plac

Ako tražite nešto svježe, domaće, sočno, ukusno i mirisno, uputite se malo iznad Petrove ulice na adresu Dobri dol 49. Ovdje se nalazi mala simpatična trgovina puna domaćih proizvoda. Svaki tjedan, u ovu trgovinu dolaze brojni svježi proizvodi.

Dobri plac1

Broj malih trgovina, koje nude svježe voće i povrće u Zagrebu, sve je veći. Ukoliko je i u vašem kvartu neka mala trgovina s domaćim proizvodima, pišite nam na [email protected]

Komentari