(FOTO) Treba vam ideja za ručak ili večeru? Mali plac ima novi projekt

Nakon uspješnog Malog piknika, poznata mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda koja pod svojom kapom okuplja domaće OPG-ove, Mali plac, pokreće još jedan poseban projekt, ovaj put u suradnji s gastro-blogericom Petrom Majdak (mali Chef)

Jednom tjedno u kuhinji Malog placa i pod kuhačom malog Chefa, uz inspirativne gurmanske priče o prirodnoj i stvarnoj hrani, stvarat će se jednako mala, ali prava kulinarska čuda. Ova suradnja tako će širom otvoriti vrata u svijet novih-starih receptura u kojima će glavnu ulogu imati  sezonske, prirodno uzgojene namirnice i  tradicionalni proizvodi koji će pristizati ravno iz ruku lokalnih proizvođača.

Juha od rajcice 1

 

Cilj ove kulinarske avanture je podsjetiti na obilje koje nam je dostupno u prirodnom okruženju, osvrnuti pažnju na vrijednost lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane, očuvati stare recepture, kao i domaće okuse koji nestaju pod pritiskom industrije i komercijalizacije, potaknuti kupovinu i konzumaciju stvarne hrane te pružiti inspiraciju za pripremu najfinijih kreacija za sretan stol.

“Želimo pokazati što sve možete napraviti u vlastitoj kuhinji s domaćim biljnim namirnicama te koliko su raznovrsne i zanimljive mogućnosti korištenja takvih namirnica u svakodnevnoj prehrani. Isto tako, želimo pokazati da takva vrsta prehrane, osim što pozitivno utječe na zdravlje ljudi, može ujedno i usrećiti nepca svih ljubitelja dobre hrane. Recepti će se bazirati na pristupačnim i lako dostupnim domaćim namirnicama, a konačni rezultat bit će hranjivi i ukusni obroci za čiju pripremu nećete morati utrošiti puno vremena.” – opisala je suradnju autorica recepata.

Socivo 1

Recepti koji će se objavljivati na tjednoj razini na blogu malog Chefa (malichef.com) i web stranici Malog placa (mali-plac.org) objedinit će najbolje od naše tradicionalne i suvremene gastronomije, oživjeti neke zaboravljene namirnice te nas upoznati sa širokim mogućnostima upotrebe samoniklog bilja u prehrani. Sočivo bogato grahoricama i gusta juha od domaćih rajčica oduševit će sve one vjerne tradiciji, a za poklonike nešto suvremenijeg pristupa mali Chef pripremit će pečenu ciklu i mrkvu s vinaigretteom od smeđeg maslaca, octa i badema, omlet s lobodom ili rižoto s kaduljom i bundevom. Neće biti iznevjereni ni sladokusci, koje očekuju brojne prirodne i niskokalorične slastice i poslastice.

Rizoto s bundevom 2

Pesto 1

Juha od rajcice 2


Komentari