(FOTO) Na Dolcu smo pronašli prve ovogodišnje trešnje: nećete vjerovati koliko košta kilogram

FOTO: Ivan Klindić

Izgleda da su i kumice na placu shvatile da je bahatost vrlina koja je u našoj zemlji jedina na cijeni pa se i one tome prilagođavaju.

Klimatske promjene, sve je evidentnije, izazivaju podivljale vremenske prilike koje se sve svirepije manifestiraju i donose nam niz problema. Dok u Americi caruju led i snijeg, u Hrvatskoj zima još uvijek nije pokazala zube.

Zbog visokih temperatura mnoga mlada i neiskusna stabla već su propupala, a u šumama su niknule i prve proljetnice. Mraz i snjegovi vjerojatno će stići u travnju i dokrajčiti ono malo poljoprivrede što je ostalo u Hrvatskoj.

Uz temperature, divljaju i cijene pa smo danas na Dolcu uslikali ovu fotografiju prvih ovogodišnjih trešanja. Cijena? Prava sitnica. Za kilogram siječanjskih trešanja, koje vjerojatno ipak nisu rodile u prvom mjesecu 2018. već su prošlogodišnje iz nečijeg zamrzivača, izdvojit ćete 250 kuna.

FOTO: Otvoreno.hr
FOTO: Otvoreno.hr

Svaka roba ima svoga kupca, kaže stara trgovačka poslovica. Pitamo se ipak, kakvom su kupcu namijenjena ove luksuzne trešnje s Dolca? Osim kakve hirovite trudnice ili stanovnika Hrvatskog Sabora i Vlade RH, sumnjamo da si itko u Hrvatskoj ovakvo što može priuštiti. Izgleda da su i kumice na placu shvatile da je bahatost vrlina koja je u našoj zemlji jedina na cijeni pa se i one tome prilagođavaju.


Komentari