TRAJE LI FLORAART PREKRATKO ILI NE? Zagrepčani su različitih mišljenja! ‘Sjeća li se itko nekadašnjeg Sajma cvijeća na Gornjem gradu?’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U četvrtak je na zagrebačkom Bundeku otvorena 56. Međunarodna izložba ‘Floraart 2022.’ koja već tradicionalno okuplja veliki broj izlagača, ali i sve ljubitelje cvijeća.

Pitali smo vas u našoj Facebook anketi ‘Traje li Floraart prekratko?’ i rekli ste nam da zaista traje prekratko – samo četiri dana.

Naime, dobar dio čitatelja požalio se kako zbog posla nisu u mogućnosti posjetiti sajam te da bi trebalo produžiti na barem dva vikenda.

No, bilo je i onih kod kojih je Floraart probudio nostalgiju.

“Sjeća li se itko nekadašnjeg Sajma cvijeća na Gornjem gradu? Kada su sve ulice bile pune cvijeća, muzeji, Gradska vijećnica, dvorišta, kada smo imali akvarij slatkovodnih riba, Trg Bana Jelačića (tada Trg Republike) sve puno izložaka i prodajnih štandova. Ovo sada nije ni blizu kao nekad. I onda je to bio Međunarodni sajam cvijeća isto kao i Međunarodna smotra folklora.”

Foto: Screenshot

Ono što većini stvara problem je nedostatak slobodnog vremena.

“Normalno da je prekratko. Ima nas koji nažalost, radimo 4 dnevne smjene po 12 sati i ne možemo otići. Kad pada slobodno, sajma više nema. Uvjiek je bilo tjedan dana, sad su morali zeznuti. Zašto?”, pita se čitateljica.

Foto: Screenshot

Među komentarima se našla i čitateljica koja radi na sajmu i koja kaže kako dovoljno dugo traje.

“Dovoljno dugo traje jer svi mi koji radimo tamo nemamo svrhu biti više dana jer se šeću isti ljudi penzioneri, a potrošnja je nula. Tek se zadnje dane nešto radi, a troškovi su previsoki”.

Foto: Screenshot

Bilo je i onih koji su istaknuli da Floraart počinje prekasno, jer ‘do tada su svi ljubitelji cvijeća 90 posto svega što su namjeravali već posadili.’

Foto. Screenshot

Tek nekolicina čitatelja odgovorila je da ne traje prekratko.

Foto. Screenshot

Komentari